Κυρ12082019

Last updateΚυρ, 08 Δεκ 2019 11am

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΟΜΥΛΕ

omyle kinitopoiisi 2014

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 7/5/2015, με συγκέντρωση στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη (ώρα 10.30) και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, εξήγγειλαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητούν να «σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών».

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 07.05.2015 πραγματοποιείται 24ωρη Πανλιμενική Απεργιακή Κινητοποίηση με συγκέντρωση στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 10:30 και στη συνέχεια πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας.
Απαιτούμε να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών.

Η Κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Όπως έχουμε επισημάνει, η πολιτική πώλησης των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ οδηγεί στην απεμπόληση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων και παραδίδει σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους κρίσιμες δραστηριότητες της Ελληνικής Οικονομίας φαλκιδεύοντας την ανάπτυξη.

Επίσης, θα δημιουργηθούν καταστάσεις αποξένωσης των Λιμανιών από τις τοπικές κοινωνίες και τους επιλιμένιους δήμους.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε να σταματήσει η απαξίωση των Λιμανιών, να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες των Λιμανιών και να υπογραφτούν ΣΣΕ, χωρίς τους μνημονικούς νόμους που αναιρούν τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις.

Επίσης, την Τρίτη 05.05.2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π (Ακτή Μιαούλη 10) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου με θέμα:
«Οι επιπτώσεις της πώλησης των Λιμανιών και οι επόμενες δράσεις των συνδικάτων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter