Τρι12102019

Last updateΔευ, 09 Δεκ 2019 8pm

Προς αποκρατικοποίηση η Αρχή Λιμένων Κύπρου

anastasiadis-456

Την αποκρατικοποίηση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της Λεμεσού αποφάσισε το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για την πρώτη ιδιωτικοποίηση ημικρατικού οργανισμού (Αρχή Λιμένων Κύπρου), με βάση το μνημόνιο. Η όλη διαδικασία θα αναληφθεί και θα εκτελεστεί από το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι η διαδικασία αρχίζει από σήμερα.

Επίσης, καθορίστηκε ότι η αποκρατικοποίηση θα αφορά αδειοδότηση μακράς διάρκειας ή παραχώρηση δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης ή εκμετάλλευσης του εμπορικού τμήματος του λιμανιού, στον βαθμό και με τον τρόπο που θα καθοριστεί σε επόμενο στάδιο, με τη συνεισφορά εξειδικευμένων συμβούλων που θα προσληφθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η διαδικασία αρχίζει με την Αρχή Λιμένων Κύπρου ενώ γίνονταν δημόσιες τοποθετήσεις για τη Αρχή Τηλεπικοινωνιών, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως έχει κριθεί ότι αυτή την ώρα το πιο προσφερόμενο και αυτό που μπορεί να γίνει, αμέσως, είναι να αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις από τη συγκεκριμένη Αρχή και ειδικά από τις εμπορικές δραστηριότητες του τμήματος του λιμανιού της Λεμεσού.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter