Τρι12102019

Last updateΔευ, 09 Δεκ 2019 8pm

Αποδεσμεύονται χερσαίοι χώροι της λιμενικής ζώνης της Πάτρας

patra-limani-2

Την πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για παραχώρηση τμήματος της λιμενικής ζώνης στην πόλη της Πάτρας υιοθέτησε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας.

Βασικό κριτήριο της παρέμβασης του κ. Βαρβιτσιώτη ήταν η απόδοση χώρων της λιμενικής ζώνης στους πολίτες και της σύνδεσης του λιμένα με τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης.
«Έχουμε ευθύνη να παραδώσουμε ένα λιμάνι χωρίς συρματοπλέγματα, αλλά με χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για την τοπική κοινωνία. Ένα λιμάνι που να έχει αποδοθεί ελεύθερα στους πολίτες», όπως είχε τονίσει σε σχετική του παρέμβαση ο κ. Βαρβιτσιώτης τόσο σε ημερίδα στην Πάτρα, όσο και εντός Βουλής.
Η απόφαση περιλαμβάνει τον αποχαρακτηρισμό του χώρου από τον προβλήτα Αγίου Νικολάου έως τον προβλήτα Γούναρη και τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της ζώνης λιμένα αρμοδιότητας Οργανισμού Λιμένα Πάτρας.
Παράλληλα, αποδεσμεύονται χώροι από την χερσαία λιμενική ζώνη που θα αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και τις ανάγκες των πολιτών.
Η απόφαση, επίσης, προβλέπει τη διαμόρφωση χερσαίου τμήματος της λιμενικής ζώνης από την οδό Ιερόθεου έως το χείμαρρο Διακονιάρη σε χώρους πρασίνου, με ποδηλατοδρόμο, πίστες αναρρίχησης και πίστες skating,με το κόστος της συντήρησής τους να επιβαρύνει τον Οργανισμό Λιμένα Πάτρας.
Τέλος, η απόφαση υπηρετώντας την αντιμετώπιση με ενιαίο και συνολικό τρόπο της σχέσης Πόλης και Λιμένα, μεγιστοποιεί τις δυνατότητες της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της πόλης. Στόχος είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και ανταγωνιστικού λιμένα, ως στρατηγική πύλη της Δυτικής Ελλάδας, που θα διαμορφώσει ένα αναπτυξιακό περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Πηγή: tanea.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter