Πεμ10172019

Last updateΠεμ, 17 Οκτ 2019 5pm

Από τις εγκαταστάσεις της P.C.T. η διασπορά των προϊόντων της Huawei στην Ευρώπη

huawei-cosco-photo1

«Πρέπει να γίνει και θα γίνει κατανοητό ότι το λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί τη Πύλη της ΕΕ και όχι μόνο στην ανατολική Μεσόγειο και ήμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια ανάπτυξης του περαιτέρω» δήλωσε προ ολίγου ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης κατά την εκδήλωση της επίσημης έναρξης της συνεργασίας Cosco και PCT για τη διανομή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της Huawei από το λιμάνι του Πειραιά .

Aντίστοιχα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στη σημασία του λιμανιού του Πειραιά μη παραλείποντας να τονίσει ότι μόλις πρόσφατα στη Κίνα όπου και συνόδευσε τον Πρωθυπουργό, υπήρξε Μνημόνιο μεταξύ Ελλάδος - Κίνας για συνεργασία και ανάπτυξη .

Και οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι το σημερινό γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ελλάδα της κρίσης αλλά και η Ελλάδα της ανάπτυξης.
Αυτή τη στιγμή στο βήμα είναι ο πρέσβης της Κίνας, όπου απευθύνει χαιρετισμό επ' ευκαιρία του γεγονότος, η έναρξη του οποίου έγινε νωρίτερα των αρχικών προγραμματισμών που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Αυτού Εξοχότης κ. Du Qiwen, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο Captain Fu Cheng Qiu, Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Container Terminal και ο κ. Jeffrey Zhou, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies Α.Ε.

Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου διανομής είναι η εκπλήρωση της δέσμευσης της Huawei τον Μάιο του 2013 στην Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Με δυνατότητα υποδοχής περισσότερων από 4 εκατομμυρίων TEU το χρόνο, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) είναι ένας αξιόπιστος και σημαντικός εταίρος για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Huawei.

Η σημασία αυτής της συνεργασίας και για τις δύο πλευρές, αλλά και για την Ελλάδα, τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε πως ο σταθμός της HUAWEI ενισχύει τη θέση του Πειραιά, αλλά και της πατρίδας μας στο διεθνή χάρτη των μεταφορών, καθώς τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας της εταιρίας θα διανέμονται στις αγορές της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας. Τόνισε ακόμη ότι η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα από μια δυναμική πολυεθνική εταιρία.

Ο Πρέσβης της Κίνας κ. Du Qiwen, χαρακτήρισε την πιλοτική λειτουργία του κέντρου διανομής της Huawei στο ΣΕΠ ως "ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, το μέλλον του Πειραιά και της χώρας, το οποίο θα συνεισφέρει στην πρόοδο και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη".

O κ. Jeffrey Zhou, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Technologies Ελλάδας δήλωσε: "ξεκινήσαμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσφατα και το πρώτο κοντέινερ με προϊόντα της Huawei έφτασε στην Ελλάδα το Νοέμβριο, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας αυτής συνεργασίας με τον εταίρο μας ΣΕΠ. Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στη χώρα θα συμβάλλει στην Ελληνική Οικονομία. Με την έναρξη αυτού του προγράμματος, θα επιβεβαιώσουμε τις δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης"

Ο Captain Fu Chen Qiu , Διευθύνων Σύμβουλος του PCT δήλωσε ότι: "Εκτιμούμε ιδιαίτερα την σημασία της παρουσίας των Υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης σήμερα εδώ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, που δηλώνει τόσο την προσωπική όσο και την κυβερνητική υποστήριξη στο εγχείρημα μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, όπως η Huawei".

Η Huawei Technologies είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT), εξυπηρετώντας περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε περίπου $ 35,4 δισ., 66% των οποίων προερχόταν από πωλήσεις εκτός Κίνας. Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, θυγατρική της κινεζικής πολυεθνικής ναυτιλιακής εταιρείας Cosco, θα διαχειρίζεται τη διεθνή διανομή προϊόντων, ανταλλακτικών και άλλων τηλεπικοινωνιακών ειδών της Huawei, που φθάνουν από την Κίνα προς την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν περιλαμβάνουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου προϊόντων της Huawei, όπως δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας, κινητά τηλέφωνα, οπτικές και ευρυζωνικές συσκευές, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών λύσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και καταναλωτικά αγαθά.

Σχετικά με τη Huawei
Η Huawei ένας κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) με έδρα την Shezhen στην Κίνα. Χάρη στην αφοσίωσή μας στην πελατοκεντρική καινοτομία και τις ισχυρές συνεργασίες, έχουμε εδραιώσει ολοκληρωμένα πλεονεκτήματα στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, τις συσκευών και του cloud computing. Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργούμε τη μέγιστη αξία για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, εταιρείες και καταναλωτές με την παροχή ανταγωνιστικών λύσεων και υπηρεσιών. Τα προϊόντα και οι λύσεις μας έχουν υλοποιηθεί σε περισσότερες από 140 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο της Huawei στη διεύθυνση: www.huawei.com, http://www.huaweidevice.gr/. Ακολουθήστε μας στο Twitter: www.twitter.com/huawei και στο YouTube: www.youtube.com/HuaweiPress

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter