Πεμ10172019

Last updateΠεμ, 17 Οκτ 2019 5pm

Ημερίδα για την περιβαλλοντική δράση των λιμένων Κέρκυρας– Ηγουμενίτσας – Αγ. Σαράντα

OLKE logo

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στην συνεδριακή αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, η ημερίδα για την κοινή περιβαλλοντική δράση των λιμανιών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Αγ. Σαράντα. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος EL-PORT-AL, το οποίο χρηματοδοτείται με ποσό 800.000 ευρώ από το INTERREG Ελλάδα – Αλβανία.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από τα τρία λιμάνια, λιμενικές αρχές, οικολογικές οργανώσεις και σύλλογοι καθώς και φορείς εμπλεκόμενους με την λειτουργία του λιμανιού της Κέρκυρας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

• Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα 3 λιμάνια
• Υιοθέτηση κοινών περιβαλλοντικών πολιτικών στα 3 λιμάνια
• Έργα καταγραφής και περιορισμού απωλειών νερού ύδρευσης
• Προμήθεια υλικών για την προστασία του περιβάλλοντος (κάδοι, αντιρρυπαντικά φράγματα κλπ)
• Καταγραφή και κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
• Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των λιμανιών

Εισηγήσεις: Από πλευράς ΟΛΚΕ Α.Ε. έγινε μια αρχική παρουσίαση του έργου από τον κ. Α. Μπατσούλη, Διευθυντή Κρουαζιέρας ΟΛΚΕ Α.Ε., ενώ εν συνεχεία το λόγο πήρε ο κ. Muharem Merko, υποδιευθυντής του Λιμένα Αγ. Σαράντα, ο οποίος και αναφέρθηκε στην Αλβανική Περιβαλλοντική Νομοθεσία. Ο Καθηγητής Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Πειραιά κ. Β. Τσελέντης, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση των οικολογικών εργαλείων του Λιμένα, ενώ από πλευράς Περιφέρειας ο κ. Κ. Σκορδίλης, Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, ανέπτυξε θέματα Περιβαλλοντικού Ελέγχου & Διαχείρισης. Η κα Α. Λαγού, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ανέφερε τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ ο κ. Σ. Γκίνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλιείας της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων αναφέρθηκε στις δράσεις & προκλήσεις που προκύπτουν για Λιμάνια και Αλιευτικά Καταφύγια.
Εκ του ΟΛΚΕ Α.Ε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter