Σαβ05262018

Last updateΣαβ, 26 Μαϊ 2018 12pm

poseidonia 2018

Αυτόνομα πλοία σε… ψηφιακά λιμάνια

0Yara Birkeland Στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα καταστεί εφικτή η πλήρης «ψηφιακή συνεργασία» μεταξύ του αυτόνομου και ηλεκτρικά προωθούμενου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Yara Birkeland και του πλήρους ψηφιοποιημένου handling system της Kalmar στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του Kongsberg project.

Απαγόρευση αγκυροβολίας σε περιοχές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Σαρωνικού

skafi anapsixis 2222Στο πλαίσιο της ανάγκης για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια των λουόμενων και την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη θερινή περίοδο, από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται:

Εικοσιτετράωρη απεργία ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ

omyle kinitopoiisi 2014Εικοσιτετράωρη απεργία στις 30 Μαΐου ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ.

Στο ΦΕΚ η παραχώρηση τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης του ΟΛΚ στον δήμο Καβάλας

0kavalaΣτην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α.Α.Π. 92/15-5-2018) δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης περί «τροποποίησης -επανακαθορισμού ορίων της χερσαίας ζώνης Λιμένα Καβάλας».

Νέο Ατλαντικό λίνκ για την Maersk Line

Maersk Line Cuts Pacific Southwest CapacityΜία νέα σύνδεση ανακοίνωσε πρόσφατα η Maersk Line που θα καλύπτει και ενώνει τη Μεσόγειο με τον Καναδα.

Το υπ. Ναυτιλίας απέστειλε το σχέδιο των δυο ΚΥΑ για τις μετατάξεις προσωπικού των ΟΛΠ και ΟΛΘ στα συναρμόδια υπουργεία

limenergatis pireas 1Το σχέδιο των δυο ΚΥΑ για τις μετατάξεις προσωπικού του ΟΛΠ και του ΟΛΘ απέστειλε, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Ναυτιλίας στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επίσκεψη διευθύνοντα συμβούλου ΓΑΙΑΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

01Alexandroupoli limaniΗ δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη αλλά και εν γένει το λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου, ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Θανάση Σχίζα και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), Χρήστου Δούκα.

Βανκούβερ: Γιορτάζοντας τον 25 millionth cruise passenger

0vancouverΤον 25 millionth cruise passenger γιόρτασε σήμερα το cruise terminal του Βανκούβερ που ατενίζει την χρονιά με ιδιαίτερη αισιοδοξία για την κίνηση επιβατών της κρουαζιέρας.

Δεκαετές πλάνο ανάπτυξης από το GPA

0koytiΔεκαετές πλάνο ανάπτυξης με στόχο τα δέκα εκατομμύρια TEU’s έχει ενεργοποιήσει το Georgia Ports Authority (GPA) σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν πρόσφατα στην Georgia Foreign Trade Conference.

«Πάγωσαν» οι μετατάξεις στα λιμάνια;

COSCO olp 3Καθώς απομένουν λίγες μέρες προ της εκπνοής του τρέχοντος μηνός με την απορία για το τι συμβαίνει με τη διαδικασία των μετατάξεων εξακολουθούν να βρίσκονται τόσο οι διοίκηση του ΟΛΠ όσο και οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι του Οργανισμού να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ψηφιακό το μέλλον των Βρετανικών λιμένων

0digital controlΨηφιακό θα είναι το μέλλον των Βρετανικών λιμανιών οι διοικήσεις των οποίων έχουν μεταξύ των άλλων θέσει σε προτεραιότητα την αξιοποίηση των data.

Απαγόρευση αλιείας σε περιοχές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Σαρωνικού

0trataΑπό το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, ανακοινώνεται η απαγόρευση της αλιείας με κάθε μέσο από την ξηρά και από τη θάλασσα σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από την ακτή, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, κατά το χρονικό διάστημα από 01/06/2018 έως 30/09/2018 στις παρακάτω παραλίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες, για το έτος 2018:

Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας σε περιοχές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Σαρωνικού

0jet skiΑπό το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή ονομασίας (SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κλπ.), κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο 2018, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Λ/Χ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και Λιμενικών Τμημάτων υπαγωγής του, Α΄ Λ/Τ Φλοίσβου και Β΄ Λ/Τ Βουλιαγμένης, τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές, όπως περιγράφονται παρακάτω και έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες :

Συνεδριάζει ο ESPO για τις λιμενικές επενδύσεις

01ΡοτερνταμΜε βασικό θέμα “Investing in the Port of Tomorrow” θα συνεδριάσει στις 31 τρέχοντος στο Ρότερνταμ ο ESPO.

Επτά λιμάνια με περιβαλλοντική διάκριση

0kronigenΕπτά λιμάνια τα Den Helder, Harlingen, Groningen ,Den Oever , Niedersachsen Brake, Niedersachsen Cuxhaven και Niedersachsen JadeWeserPort σε Ολλανδία και Γερμανία εντάχθηκαν στα EcoPorts καθώς κάλυψαν τις απαιτούμενες προς τούτο προδιαγραφές.

«Τρέχει» η Β φάση του διαγωνισμού για την μαρίνα Χίου

0Chios marinaΞεκινάει η Β φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου.

Πλατφόρμα διαχείρισης αποθήκης από την Kuehne + Nagel

0τσιγάραΣε ισχύ έθεσε η Kuehne + Nagel την νέα πλατφόρμα διαχείρισης αποθήκης KN SwiftLOG.

Δυναμική εκκίνηση για το Αμβούργο στο πρώτο τρίμηνο

0Hamburg Port HHLA inland water vesselsΗ αρχή είναι το ήμισυ του παντός και από ότι τα στοιχεία δείχνουν η διοίκηση του εμπορικού λιμένα του Αμβούργου (HHLA) έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το έτος.

Έτος εμπορευματικών κέντρων το 2018

0000000000 TRAINOSE 1Έτος εμπορευματικών κέντρων χαρακτηρίζεται το τρέχον έτος καθώς έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξή τους.

Π.Κακαβάς: Γεμάτη εμπόδια η απελευθέρωση της εγχώριας σιδηροδρομικής αγοράς

0kakavas2Στα εμπόδια που έχει συναντήσει η πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία στην Ελλάδα, η Rail Cargo Logistics Goldair αναφέρθηκε ο Διευθυντής Σιδηροδρομικών Μεταφορών της εταιρείας, Παναγιώτης Κακαβάς, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, που διεξήχθη στις 15 - 16 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου από τις ιστοσελίδες www.ypodomes.com και www.metaforespress.gr.

Δημιουργία της μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο

yachting 00054«Η δημιουργία της μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, είναι μια δύσκολη όσο και χρονοβόρα προσπάθεια. Πιστεύουμε ακράδαντα όμως, ότι αξίζει τον κόπο και για αυτό την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα» ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα αυτό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter