Δευ04242017

Last updateΔευ, 24 Απρ 2017 4pm

Επιτυχής αναβάθμιση για το PNCT

PNCT imageΕπιτυχής κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων η εκτεταμένη αναβάθμιση των συστημάτων του λιμανιού του Newark (PNCT) καθώς από της έναρξης της λειτουργίας τον Ιανουάριο φέτος δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή καθυστέρηση ή άλλο πρόβλημα στην επιταχυμένη εξυπηρέτηση της αλυσίδας των logistics σε εισερχόμενες και εξερχόμενες ροές.

Συνδέσεις με Κούβα και Καναδά πρόσθεσε το Algeciras

Algeciras 90«Χαράς ευαγγέλια» για το Ισπανικό λιμάνι του Algeciras το οποίο χάρη στις δραστηριότητες των συμμαχιών «βλέπει» νέους ορίζοντες μέσα από συνδέσεις με λιμάνια της Κούβας αλλά και του ανατολικού Καναδά.

Με «το δεξί» για την Αμβέρσα το 2017

amversa 2Ένα καλό πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφει το λιμάνι της Αμβέρσας το οποίο έχει να ανταγωνιστεί το Ρότερνταμ και το Αμβούργο.

«Αυτοματοποιήθηκε» το Kaohsiung

KaohsiungΑυτοματοποιήθηκε και το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Taiwan. Το Kaohsiung, ακολουθώντας τη συλλογιστική τω μεγαλύτερων εμπορικών λιμένων του κόσμου που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά σε αυτοματισμούς υιοθέτησε το «Computer Automated Terminal Operation System»(CATOS) με στόχο να αυξήσει την αποδοτικότητα αλλά και τις δυνατότητες διαχείρισης των ροών εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα.

Κλιματική αλλαγή: Προστατευμένο το λιμάνι του Ρότερνταμ

roterdam portΠροστατευμένο είναι σύμφωνα με τα συμπεράσματα ειδικής μελέτης το λιμάνι του Ρότερνταμ από το ενδεχόμενο πλημυρών από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας ένεκα των επερχόμενων κλιματικών αλλαγών.

Αναβάθμισε το MIP το reefer system

turkey foto2Σε αναβάθμιση στρατηγικού χαρακτήρα προχώρησε το Τουρκικό λιμάνι της Μερσίνα (MIP) στο τμήμα που εναποτίθενται εμπορευματοκιβώτια ψυγεία.

Στις γραμμές προς... Κίνα

3333Αναχώρησε χθες, από το DP World London Gateway’s rail terminal στο South Essex, έμφορτος εμπορευμάτων ο πρώτος εμπορικός συρμός από την Βρετανία με κατεύθυνση την Κίνα στο πλαίσιο του λειτουργούντος "σιδερένιου" διαδρόμου Ευρώπης-Κίνας ο οποίος και είναι «παράλληλος» , ίσως και ανταγωνιστικός, του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού.

Εξοικείωση προ της ψηφιοποίησης

hanjin containerΑπαιτείται χρόνος προσαρμογής στις ψηφιακές αποθηκεύσεις, απεικονίσεις και επεξεργασίες των στοιχείων. Προς τούτο φαίνεται να συμφωνούν ειδικοί αναλυτές του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων αλλά και συνάδελφοί τους της λιμενικής «βιομηχανίας» που «βλέπουν» ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις ακολουθούν καταιγιστικούς ρυθμούς.

«Καλωσορίζει» φορτία από το Νεπάλ το VPT

Vizag Seaport aerial viewΜέσα στον προσεχή μήνα πρόκειται να υπολογιστεί ο ρυθμός συνεργασίας του Ινδικού Visakhapatnam Port Trust (VPT), με το κέντρο διανομής του Νεπάλ όσον αφορά στα φορτία από και προς το Νεπάλ.

Αρχίζουν οι εκβαθύνσεις στο Dover

ntober portΚατέπλευσε σύμφωνα με πληροφορίες στο λιμάνι του Dover ο πλωτός εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί το προσεχές διάστημα προκειμένου να αρχίσουν εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών ώστε να αποκατασταθούν τα βυθίσματα αλλά και να βελτιωθούν αυτά.

«Πιέζουν» τα σιδηρομεταλλεύματα τα Κινεζικά λιμάνια

china port 2013 2 8Σύντονες προσπάθειες να βρεθούν χώροι εναπόθεσης για σιδηρομεταλλεύματα κάνουν οι αρμόδιοι στα κινεζικά λιμάνια καθώς διαφαίνεται ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν αυξημένες κινήσεις εισαγωγών εξαγωγών σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε προχθές το Reuters.

Λιμάνια :Οι Ιταλοί «ανασυντάσσονται…»

barcelona port 12Ενόψει ανασύνταξης δυνάμεων και πολιτικών φαίνεται πως βρίσκονται τα Ιταλικά λιμάνια καθώς συγκλίνοντα προς τούτο είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Στην «Τραμπ εποχή» τα Αμερικανικά λιμάνια

Americas Ports Freight System Recognized in MAP 21 Surface Transportation Bill ReauthorizationΕίναι πιθανό ένα ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού της σχέσης των Αμερικανικών λιμένων με τις «συμμαχίες» και όχι μόνο στο εγγύς μέλλον ελέω της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Ντ. Τραμπ;

Συζητήσεις για λιμενικά θέματα

amvourgo limani 053678Άκρως ενδιαφέροντα αναμένεται να είναι τα συμπεράσματα συνεδρίου που εξελίσσεται στο Μαϊάμι στο πλαίσιο της PORTCON με θέμα "Leading Ports, Leading Change".

Αμβούργο. Επενδύοντας στην σιδηροδρομική τεχνογνωσία

amvourgo 00543Τη θέση του προέδρου στο Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) πρόκειται να αναλάβει στα τέλη Ιουνίου ο Dr Rüdiger Grube πρόεδρος του δεύτερου ισχυρότερου οργανισμού μεταφορών στην Ευρώπη του Deutsche Bahn διαδεχόμενος τον Dr Peer Wittens.

Στη δεύτερη φάση το CPLT

cma cgm 0kjΣτη δεύτερη φάση της συνεργασίας τους πέρασαν , σύμφωνα με πληροφορίες το CMA CGM Group και η PSA στο Lion Terminal (CPLT) της Σιγκαπούρης αυξάνοντας κατά δύο ακόμη της θέσεις παραβολής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες.

Περιβαλλοντική βελτίωση επιδιώκει το Ρότερνταμ

Rotterdam Port 0777522Περιβαλλοντικών παρεμβάσεων συνεχεία για το λιμάνι του Ρότερνταμ που μεταξύ των άλλων στοχεύει να κατά στεί το πιο «πράσινο» λιμάνι στην Β. Ευρώπη.

«Σπρώχνει» η AAPA

Americas Ports Freight System Recognized in MAP 21 Surface Transportation Bill ReauthorizationΔημιουργία θέσεων εργασίας «βλέπει» πίσω από την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών η American Association of Port Authorities (AAPA) η οποία και πραγματοποιεί καμπάνια με τίτλο: Keep It Moving.

Διώρυγα Παναμά: Τέσσερα ταχύπλοα καταπολέμησης του drug-trafficking

panama canal 25Τέσσερα υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ταχύπλοα εντάχθηκαν πρόσφατα στη δύναμη των περιπολικών σκαφών που διατηρεί η αρχή της Διώρυγας (SENAN) και τα οποία θα ριχτούν στη μάχη κατά του καταπολέμησης του drug-trafficking.

Συμφωνίας συνέχεια μεταξύ Palm Beach και Διώρυγας Παναμά

Neo kanali panama6 300x1831Κατά πέντε χρόνια , σύμφωνα με πληροφορίες επεκτείνεται η εφαρμογή των όσων έχουν προβλεφθεί στο Memorandum of Understanding (MOU) μεταξύ του λιμένα του Palm Beach και της αρχής της Διώρυγας του Παναμά.

Νεότευκτα ρυμουλκά για το Southampton

southampton 450920Μεγάλα πλοία μεγάλα ρυμουλκά. Κάπως έτσι σκεπτόμενοι οι αρμόδιοι του λιμένα στο Southampton αποφάσισαν να υπογράψουν συμφωνία μεταξύ της Svitzer και της Sanmar για την κατασκευή ενός ρυμουλκού με προδιαγραφές τέτοιες που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των γιγαντιαίων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha