Παρ09222017

Last updateΠαρ, 22 Σεπ 2017 10am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Μίχαλος: Να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική Μεταφορών

mixalos 3336Σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη του τομέα των μεταφορών παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ομιλία του σε ημερίδα ΕΕΣΥΜ – ΕΒΕΑ – ΟΦΑΕ με θέμα: "Προς Μια Εθνική Στρατηγική Μεταφορών".

«Πλώρη» για Βρετανικά λιμάνια βάζει η CMG

box ship misc merlion pics8 876Μπορεί το επικείμενο Brexit να εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο αλλά τα Βρετανικά λιμάνια μάλλον θα κλέψουν προσεχώς το ενδιαφέρον.

Εργασιακός προβληματισμός λόγω... αυτοματισμών

california limani 5353Συζητήσεις σε εξέλιξη εν αρχή στην Καλιφόρνια για τους κανονισμούς και το πεδίο εμπλοκής των εργαζόμενων στα λιμάνια που διαρκώς κάνουν βήματα προς την ολική αυτοματοποίηση.

Κέρδη στο εξάμηνο για τον ΟΛΘ

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.mediumΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ ενέκρινε στις 21.09.2017 τις οικονομικές καταστάσεις της περιόδου από 01.01.2017 έως 30.06.2017 από τις οποίες προκύπτουν τα εξής:

Έχει και τα καλά της η… κούρσα εξοπλισμών

cosco pirea 005634Το... «τρέξιμο κάνει καλό στη διατήρηση του βάρους» λένε οι ειδικοί αλλά οι «συνάδελφοί τους» αναλυτές θεμάτων που σχετίζονται με τα λιμάνια «αναγκάστηκαν» και αυτοί να συμφωνήσουν. Αλλά για τα εμπορευματοκιβώτια.

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στο δημοσίευμα για τα Ρυμουλκά Λιμένα

rymoulka 5353Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζει ότι στις 16 Ιουνίου 2017, τα ΕΛΠΕ αποφάσισαν να αλλάξουν τις προδιαγραφές των ρυμουλκών (Ρ/Κ) που συνεργάζονται μαζί τους. Το γεγονός ότι έδιναν μόλις 1,5 μήνα περιθώριο στους ιδιοκτήτες των ρυμουλκών λιμένα, για να προσαρμοστούν στις αλλαγές, προκάλεσε μεγάλη κοινωνική αντίδραση.

Τα ψηφιακά των ευρωπαϊκών λιμένων στην… PORTOPIA

09000 ψηφιακήΥπέρμαχοι και πολέμιοι ακονίζουν ήδη τα ξίφη τους ενόψει της τέλεσης της PORTOPIA. «Πεδίο μάχης» το BNP Paribas Fortis Auditorium Marais στις Βρυξέλλες όπου και θα διεξαχθούν οι τρείς βασικές ενότητες θεμάτων προς συζητήση.

Καλύτερο το… μεγαλύτερο

033 Φελιξ λιμάνιΝαι και όμως το μέγεθος μετράει. Για τα λιμάνια φυσικά που μπορούν ή θέλουν να... υποδεχθούν και εξυπηρετήσουν τα πλέον μεγάλα σε μεταφορική ικανότητα πλοία μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων ο λόγος.

Βλέπει μπροστά η Βαρκελώνη...

varkeloni port 44Λιμενικού ανταγωνισμού συνέχεια και δη αυτή τη φορά στον τομέα της κρουαζιέρας.

Προς αδειοδότηση το υδατοδρόμιο στο λιμάνι Καβάλας

0014 9 17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥΥπεβλήθη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Τεχνικός Φάκελος για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη η διακίνηση επιβατών στα λιμάνια-Αυξημένη διακίνηση εμπορευμάτων

diakinisi epivaton 55Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα διακίνησης επιβατών, εμπορευμάτων και κινητών μονάδων στους Ελληνικούς λιμένες του Α’ τριμήνου 2017.

FAZ: Φόβοι για τη διείσδυση της Κίνας στη ΝΑ Ευρώπη -O Πειραιάς είναι η αρχή

c708 2Η Frankfurter Allgemeine Zeitung της Φρανκφούρτης παρουσιάζει έκθεση που συνέταξε ο οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν με θέμα την κινεζική οικονομική διείσδυση στη ΝΑ Ευρώπη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Σύμφωνα με την έκθεση η Κίνα με πρώτες αφετηρίες την Ελλάδα και τη Σερβία προωθεί στρατηγικά την παρουσία της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ρεύμα από ηλιακή ενέργεια για το λιμάνι του Ρότερνταμ

999000 Rotterdam solarpanelΚαθώς οι συζητήσεις για τις υβριδικές εφαρμογές στην πρόωση πλοίων καλά κρατούν αλλά και οι συζητήσεις για εισαγωγή και της ηλεκτροκίνησης το λιμάνι του Ρότερνταμ ξεκίνησε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha