Παρ07212017

Last updateΠαρ, 21 Ιουλ 2017 7am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Στελέχη λιμένων συμβουλεύουν... σιδηροδρομικές μεταφορές

new orleanes ontainersΑυτά συμβαίνουν «εις την εσπερία» όταν στην ελληνική πραγματικότητα η υπόθεση του συνδυασμού τραίνου- πλοίου είναι σ εμβρυική κατάσταση.

Μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι της Αιδηψού

IMG 0275Συνάντηση με τη Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού, Ελένη Ευσταθίου, είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, Ανδρέας Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Νίκος Γουρνής.

Ένα business plan με… διεθνές ενδιαφέρον

00Alexandroupoli limani«Κλειδί» των εξελίξεων που μπορεί να δρομολογηθούν για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να αποτελέσει η παρουσίαση του το business plan που αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο.

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή με την ΟΛΠ Α.Ε. για το ΠΣΑΛ

00007777SYN COSC MMΣύσκεψη για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά συγκάλεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνάντηση για το Master Plan της Πάτμου

SYN DHM PATM MΣυνάντηση με τον Δήμαρχο Πάτμου Γρηγόρη Στόικο είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης.

«Μπουκώνουν» Ρότερνταμ και Αμβέρσα;

amvourgo 00okΚαθυστερήσεις στα σέρβις, αναζήτηση εναλλακτικών στο παρά πέντε και «προ-εμφραγματική κατάσταση» στις ποτάμιες μεταφορές με τους δείκτες reliability σε κίνδυνο.

Σε ρότα συναντίληψης συνδικαλιστές και διοίκηση ΟΛΠ

neos provlitas olp 35353Σε κλίμα συναίνεσης συζητήθηκε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΠ και των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων, ο νέος γενικός κανονισμός εργασίας ο οποίος και εγκρίθηκε από την συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

"Τρύπα" στην Immigration ασφάλεια βρετανικών λιμένων

dover 1«Τρύπες» σε θέματα ασφαλείας Βρετανικών λιμένων αποκάλυψαν έλεγχοι που διενεργήθηκαν από το Independent Chief Inspector of Borders and Immigration (ICIBI) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επικείμενο Brexit.

Γιατί ξοδεύουν 20 δισ. σε αγορές λιμανιών οι Κινέζοι

limani peiraia olp coscoΗ Κίνα επιταχύνει τις εξαγορές λιμένων στο εξωτερικό καθώς επεκτείνει την εμβέλαιά της ως ναυτιλιακή δύναμη, διπλασιάζοντας τις επενδύσεις της σε λιμενικά projects τον τελευταίο χρόνο στα 20 δισ. δολάρια και προχωρώντας τα σχέδια για άνοιγμα νέων ναυτιλιακών δρομολογίων μέσω του Αρκτικού κύκλου.

Π. Κουρουμπλής: Κομβικός ο ρόλος του λιμένα Πατρών

1111emporiko limani patraΤον κομβικό ρόλο του λιμανιού της Πάτρας και την βούληση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το λιμάνι και να το εντάξει στο ΣΠΕΜ (Στρατηγικό Σχέδιο Επενδύσεων Μεταφορών) για να αποκτηθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο με το οποίο θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Εμπορικού τμήματος του Νέου (Νότιου) Λιμένα Πατρών, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, στην Πάτρα.

Κουρουμπλής: Συγκριτικό πλεονέκτημα για το νέο λιμάνι της Πάτρας

kouroumplis 6665Στους άξονες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του νέου λιμανιού της Πάτρας αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα

Συμβόλαιο για την Hill International

hillΤετραετούς διαρκείας συμβόλαιο ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ έχει συνάψει με τον ΟΛΠ η Hill International για να παράσχει construction supervision services στο πλαίσιο του Capital Expenditure Program που υλοποιεί το λιμάνι συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ανεβάζουν στροφές» Κινεζικά λιμάνια

kineziki simaiaΚαταγράφηκε ευκρινώς η Κινεζική «λιμενική άνοιξη» στην διοργάνωση του 2017 China Maritime Forum στο Ningbo. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο managing director Timothy Power του Drewry η δυναμική των Κινεζικών λιμένων στη δεκαετία είναι αξιοπρόσεκτη ενώ εκτιμάται ότι στη δεκαετία θα αποτελούν «παγκόσμιου παίκτες».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha