Σαβ08192017

Last updateΣαβ, 19 Αυγ 2017 8am

ΛΙΜΑΝΙΑ

«Βασανίζονται»… Ρότερνταμ και Αμβέρσα

amversa 0054Έχουν και τα μεγάλα λιμάνια της Β. Ευρώπης τα... «βάσανά τους». Εν προκειμένω τα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας φαίνεται να ταλανίζονται από το σύστημα των συνδυασμένων μεταφορών που δημιουργεί την αλυσίδα των logistics με κομβικό σημείο αναφοράς τις εγκαταστάσεις τους.

ΟΛΠ: Γνωστοποίηση για μεταβολή ποσοστού μετόχων σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου

limani peiraia olp 7Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3556/2007, η εταιρεία "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." (περαιτέρω "ΟΛΠ"), δημοσιοποιεί την κατωτέρω γνωστοποίηση, που ελήφθη από την εταιρεία Lansdowne Partners International Limited στις 17 Αυγούστου 2017:

Πλοίο εφοδιασμού LNG της Shell στο λιμάνι του Ρότερνταμ

999shell LNG ΡοτερνταμΣε πλήρη δράση έχει τεθεί το νέο bunker ship της Shell στο λιμάνι του Ρότερνταμ με στόχο τον εφοδιασμό πλοίων που χρησιμοποιούν για καύσιμο LNG αλλά και ποταμόπλοιων που επίσης χρησιμοποιούν το ίδιο καύσιμο.

Πού έχει "κολλήσει" η ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΘ

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.mediumΝα μην εξελιχθεί σε μια... δεύτερη ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η διαδικασία παραχώρησης της οποίας καθυστερεί επί μακρόν παραμένοντας στα γρανάζια της γραφειοκρατίας (σ.σ. στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου, στο χρόνο που απαιτήθηκε για τροποποίηση υπουργικών αποφάσεων κ.α.), ευελπιστεί στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης η σύμπραξη των επενδυτών που πλειοδότησε για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Εκ νέου συζητήσεις για deep sea ports

001234 deep sea portsΚαι μετά τα 22άρια; Οι συζητήσεις περί το ερώτημα που πυροδότησε η παραγγελία της CMA CGM για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 22.000+ TEU’s φαίνεται ότι θα επαναφέρει και τις συζητήσεις για τα deep sea ports.

Υπό εξέταση το Αφρικανικό «λιμενικό ισοζύγιο»

box trader 1Στο «λιμενικό ισοζύγιο» μεταξύ λιμένων της Ανατολικής Αφρικής και της Δυτικής εστιάζουν εσχάτως αναλυτές του τομέα που παρακολουθούν τους ρυθμούς ανάπτυξης τους.

Λειτουργικό από αύριο το λιμάνι της Κω

01010 Κως λιμάνιΣε λειτουργία επανέρχεται από αύριο το λιμάνι της Κώ του οποίου οι υποδομές είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό.

Ροές και «συνδεσιμότητα»

1471885 containers 930 2«Κλειδί» για τον τομέα των logistics και την ομαλοποίηση των εμπορευματικών ροών από και προς λιμάνια αποτελεί η ηλεκτρονική τεχνολογία- πληροφορική.

Πάτρα: Δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του αέρα από αμίαντο μετά την κατάρρευση του υπόστεγου

0000patts 708«Δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του αέρα από ίνες αμιάντου μετά την κατάρρευση του υπόστεγου στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας και δεν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, δεδομένου ότι όλες οι τιμές ήταν κάτω των ορίων που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία».

«Ανέβασαν στροφές» τα Αμερικανικά λιμάνια λόγω Παναμά και Σουέζ

    China Shipping Container LinesΟρατά πλέον είναι τα θετικά αποτελέσματα για τα Αμερικανικά λιμάνια από την αύξηση των μεγεθών διέλευσης πλοίων από τον Παναμά.

Ενημερωτικές επισκέψεις Αρχηγού Λ.Σ. σε Λιμενικές Αρχές Θεσπρωτίας - Κερκύρας

090limeniko soma arxeioΤην 5 και 6 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις σε Λιμενικές Αρχές των νομών Θεσπρωτίας και Κερκύρας, αρμοδιότητας 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α στον ΟΛΠ

0001DSC 0968Συνάντηση γνωριμίας του Πρέσβη των Η.Π.Α κ. Geoffrey Pyatt και άλλων αξιωματούχων της Πρεσβείας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu και άλλα μέλη της Διοίκησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 08.08.2017 στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

Ρότερνταμ: Ένα καλό εξάμηνο αλλά στα… «κουτιά»

01ΡοτερνταμΘετικές είναι οι προβλέψεις και για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους για το λιμάνι του Ρότερνταμ που καταγράφει αύξηση τα τάξης του 3,9%.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha