Σαβ01202018

Last updateΠαρ, 19 Ιαν 2018 10pm

ΛΙΜΑΝΙΑ

Ρεκόρ για πέμπτη χρονιά έκανε η Αμβέρσα

01ΑμβερσαΡεκόρ για πέμπτη συνεχή χρονιά όσον αφορά τους όγκους των διακινούμενων φορτίων κατόρθωσε να κάνει η Αμβέρσα.

Ιλιγγιώδης οι επενδύσεις στο blockchain

066blockchain technologyΙλιγγιώδη ποσά αναμένεται να επενδυθούν στην blockchain τεχνολογία. Σύμφωνα με υπολογισμούς με ορίζοντα το 2022 οι επενδύσεις θα αγγίξουν τα 4 δις δολάρια με μία μεικτή-μέση αύξηση της τάξης του 43% κατ έτος.

Συνάντηση ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή με το Συνδικάτο Μετάλλων

0ΚουρουμπλήςΜε εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου του Νομού Αττικής συναντήθηκαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Προειδοποιητική απεργία για τον ΟΛΘ και κινητοποιήσεις στα λιμάνια ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ

omyle kinitopoiisi 2014Προειδοποιητική απεργία στις 25 τρέχοντος για τον ΟΛΘ αλλά και κινητοποιήσεις σε άλλα λιμάνια της χώρας ανακοίνωσε η ΟΜΥΛΕ.

Ικαρία: Σοβαρά προβλήματα στο λιμάνι του Εύδηλου από την κακοκαιρία

19 152357ΑπαγορευτικόαπόπλουΣοβαρά προβλήματα στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού του Ευδήλου, στη βόρεια Ικαρία, προκάλεσαν οι χθεσινοί ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, φθάνοντας τα 10 μποφόρ.

Έκοψε πίττα ο ΟΛΘ

0ΚΟΠΉ ΠΙΤΑΣ ΟΛΘΤην πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Τα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

078ΚέρκυραΕπίσκεψη στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς των δύο περιοχών, να γνωρίσει από κοντά τις υποδομές του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και να ενημερωθεί για τη δυναμική κάθε λιμανιού από τις διοικήσεις τους.

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης-μετεκπαίδευσης Φορτοεκφορτωτών

idiotikopoiisi limaniΔημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» ανακοίνωση περί της πιστοποίησης των δεξιοτήτων του Φορτοεκφορτωτή Λιμένα ή Ξηράς η οποία και θα γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) «Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Πιστοποίησης Φορτοεκφορτωτών» (Κ.Ε.Ε.ΠΙ.ΦΟ.)., ή άλλον διαπιστευμένο φορέα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.Σ.Υ.Δ).

Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας του ΟΛΠ Α.Ε. από την ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.

olp evetamΗ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. απέκτησε διεθνώς αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. για το Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας που εφαρμόζει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ1429:2008 για την υλοποίηση έργων δημόσιου χαρακτήρα. Η ΕΒΕΤΑΜ είναι μία εταιρεία δημοσίου συμφέροντος υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στο «δρόμο του μεταξιού»

00w18 231400poland chinaΕντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ της θαλάσσιας και της σιδηροδρομικής επιλογής διακίνησης προϊόντων στο «δρόμο του μεταξιού». Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το πρακτορείο Xinhua κατά δώδεκα ημέρες συντομότερα από τις θαλάσσιες μεταφορές θα φτάσουν στην Ευρώπη τα προϊόντα που μεταφέρει η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέει την Κινεζική επαρχία Γκουανγκσί με την Ευρώπη, σε διαδρομή, συνολικού μήκους 11.000 χλμ, που θα διαρκέσει περίπου 20 μέρες.

ΟΛΘ: Τον Μάρτιο οι νέοι επενδυτές στο λιμάνι

90f537dfab0cbc0d6e0ea8016316b7ba XLΤέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, αναμένεται να επικυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση για την παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην κοινοπραξία DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd, που πλειοδότησε για το 67% των μετοχών - γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την εγκατάσταση των νέων επενδυτών.

Ξεπέρασε τα 100 εκατ TEU’s το Hong Kong

088CMPχονκκονγκΜε 102.93 εκατ TEU’s «έκλεισε» το Hong Kong (CMPort) το 2017 κάνοντας ρεκόρ στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Χ. Λαμπρίδης: "Αλλάζει το Λιμενικό Σύστημα της Ελλάδας"

002irakl rollΕξαιρετική πρωτοβουλία και με σημαντική ανταπόκριση χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Ημερίδα ενημέρωσης που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, που είχε ως στόχο την ενημέρωση όλων των συναρμόδιων φορέων για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού καθώς και την αποσαφήνιση των διατάξεων του νόμου 4504/2017 και τις τροποποιήσεις που επιφέρει ο εν λόγω νόμος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha