Δευ06242019

Last updateΔευ, 24 Ιουν 2019 2pm

Ενδιαφέρον από Saudi Aramco για την κυπριακή ΑΟΖ

2d0f100f9c94408bb663186259723f4c

Ενδιαφέρον από την πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco για δραστηριοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ προέκυψε κατά τις επαφές του Υπουργού Ενέργειας στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το ΓΤΠ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ που επικαλείται το ΚΥΠΕ, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε επαφές με κρατικούς αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, καθώς και με στελέχη της πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco.

Όπως σημειώνεται, κατά τη συνάντηση του Υπουργού με τα στελέχη της εταιρείας, η οποία είναι εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών κολοσσών παγκοσμίως, εκφράστηκε ενδιαφέρον από πλευράς τους για δραστηριοποίηση της Saudi Aramco στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω κυρίως της σταθερότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ, καθώς και της γεωλογίας του εδάφους της χώρας και των προοπτικών της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στα αρχικά στάδια, με στόχο την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου συνεργασίας. Επίσης, κατά τη συνάντηση του με ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου εκφράστηκε η κοινή βούληση των δύο χωρών όπως υπάρξει στενότερη επαφή μεταξύ Κυπρίων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών με ανταλλαγές επισκέψεων.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση του κ. Λακκοτρύπη με ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας εκφράστηκε η βούληση για από κοινού εξεύρεση τρόπων με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

Πηγή: www.capital.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter