Δευ07222019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

ΥΠΕΚΑ: Έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού

udrogonanthrakes-thermaikos

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με απόφασή του αποδέχεται την κοινή αίτηση των εταιρειών "ENERGEAN OIL & GAS S.A." και "RATIO OIL EXPLORATION LTD" (υπεβλήθη στις αρχές Σεπτεμβρίου), με την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα ακολουθήσει προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους.

Η διακήρυξη θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία συναγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επιλογή του αναδόχου.

Θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές σε 90 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.

Οι υπό παραχώρηση περιοχές θα προσδιοριστούν με υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τις γεωγραφικές συντεταγμένες των περιοχών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter