Τετ03202019

Last updateΤετ, 20 Μαρ 2019 6am

ΕΛΠΕ: Μέσω Χ.Α. το νέο ομόλογο

ellinika petrelaia elpe

Στην αγορά εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα εισαχθεί το ομολογιακό δάνειο που σχεδιάζουν να εκδώσουν τα ΕΛΠΕ μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, αναφέρουν πληροφορίες της «Ν». Το ύψος του δανείου θα είναι 200 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτίμηση της εταιρείας είναι πως το επιτόκιο θα κυμανθεί γύρω στο 3,5%. Η έκδοση του ομολογιακού δανείου εντάσσεται στο σχέδιο της εταιρείας για βελτίωση των όρων δανεισμού της και τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Εξάλλου, χωρίς να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες, στην πρόσφατη τακτική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ τόσο ο πρόεδρος του Ομίλου Στάθης Τσοτσορός όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης ενέταξαν τη βελτίωση του χρηματοδοτικού μίγματος στους επόμενους στόχους προς υλοποίηση.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ΕΛΠΕ, οι πηγές χρηματοδότησης της εταιρείας προέρχονται κατά 59% από τραπεζικό δανεισμό, κατά 33% από ευρωομόλογα και κατά 8% από την ΕΤΕπ. Επίσης, στη διετία 2017-2018 περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες ωριμάνσεις πιστωτικών γραμμών.

Η κίνηση έκδοσης ομολογιακού δανείου μεταφράζεται από τους αναλυτές ως μέτρο προετοιμασίας για τυχόν μελλοντικές δυσχερέστερες συνθήκες που ενδεχομένως υπάρξουν στον πετρελαϊκό κλάδο.

Εξάλλου, ανάλογα μέτρα υλοποιούν όλες οι εταιρείες διύλισης στις περιόδους όπου καταγράφουν υψηλές οικονομικές επιδόσεις, καθώς είναι ευνοϊκά τα περιθώρια διύλισης. Κ. Δελ.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter