Πεμ02212019

Last updateΠεμ, 21 Φεβ 2019 7am

Στη Saudi Aramco το μεγαλύτερο διυλιστήριο των ΗΠΑ

petrelaio 188191558

H Σαουδική Αραβία θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της κρατικής πετρελαϊκής Saudi Aramco, δήλωσε ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν την Τρίτη.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πρίγκιπας υποστήριξε πως δεν θα πουληθεί μερίδιο πολύ πάνω από το 5% των μετοχών της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας ότι η IPO θα πραγματοποιηθεί το 2018.«H κυβέρνηση θα συνεχίσει να κατέχει τα κοιτάσματα. Μόνο η εταιρεία έχει το δικαίωμα να κερδίζει από τα πηγάδια. Αυτό είναι το ίδιο με πριν και δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε αυτό» ανέφερε ο πρίγκιπας διάδοχος του βασιλείου.Τα έσοδα από την πώληση του μεριδίου θα κατευθυνθούν στο κρατικό επενδυτικό ταμείο και τουλάχιστον τα μισά θα επενδυθούν σε εγχώριες βιομηχανίες, ανέφερε ο ίδιος.Την περασμένη χρονιά ο πρίγκιπας εκτίμησε την αξία της εταιρείας στα 2 τρισ. δολάρια, αλλά η Sanford Bernstein την υπολόγισε στο 1 με 1,5 τρισ. το Μάρτιο και η Rystad στα 1,4 τρισ. δολάρια.Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Times, η Saudi Aramco εξαγόρασε το σύνολο του μεγαλύτερου διυλιστηρίου των ΗΠΑ.
«Η Saudi Aramco (μέσω της θυγατρικής της Saudi Refining) απέκτησε την πλήρη ιδιοκτησία του ονόματος και της νομικής οντότητας της Motiva Enterprises, συμπεριλαμβανομένου του διυλιστηρίου στο Πορτ Άρθουρ στο Τέξας και 24 σταθμών διανομής» ανέφερε η Royal Dutch Sell σε ανακοίνωση.
Πηγή: Bloomberg, Washington Times, euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter