Σαβ04212018

Last updateΣαβ, 21 Απρ 2018 10am

poseidonia 2018

Το ιρανικό πετρέλαιο επέστρεψε στην Ευρώπη

petrelaio 01 180 b

Το πετρελαιοφόρο Monte Toledo κάλυψε το ταξίδι από το Ιράν στην Ευρώπη σε 17 ημέρες και έφερε την Κυριακή το ιρανικό πετρέλαιο ξανά στην ήπειρο για πρώτη φορά από τα μέσα του 2012 και μετά. Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού.

Άλλα τάνκερ φορτωμένα με ιρανικό πετρέλαιο ακολουθούν το Monte Toledo. Τον Φεβρουάριο, η χώρα της Μέσης Ανατολής φόρτωσε αργό σε 29 πλοία, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg. Από αυτά, τρία προορίζονταν για την Ευρώπη. Ένα ακόμη έχει αγκυροβολήσει στη Διώρυγα του Σουέζ και πιθανότατα θα κατευθυνθεί προς τη Μεσόγειο.

Το Monte Toledo και τα δεξαμενόπλοια που το ακολουθούν, αποτελούν την... εμπροσθοφυλακή στην επιστροφή του Ιράν στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου. Η Petro-Logistics, μια εταιρία με έδρα τη Γενεύη που παρακολουθεί τα τάνκερ, εκτιμά πως η χώρα εξήγαγε τον Φεβρουάριο περίπου 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, δηλαδή 350.000 βαρέλια/ημέρα περισσότερα σε σχέση με τα μέσα επίπεδα του 2015.

Αν και η αύξηση δεν έχει αγγίξει τις 500.000 βαρέλια/ημέρα που έχει υποσχεθεί η Τεχεράνη, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εξαγωγές στην Ευρώπη θα αυξηθούν αυτό τον μήνα. «Παίρνει κάποιο χρόνο για να ξαναφτάσουν τα πεδία στο peak τους», ανέφερε ο διευθυντής της Petro-Logistics, Daniel Gerber. «Αλλά πιστεύω ότι θα την αγγίξουν την αύξηση 500.000 βαρελιών την ημέρα τον Μάρτιο», συμπλήρωσε.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha