Πεμ09192019

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2019 5pm

Ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στο νησί της Σίφνου

sifnos2

Μπορεί η Σίφνος να αλλάξει τα δεδομένα στον θρησκευτικό τουρισμό των Δυτικών Κυκλάδων; Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι “ Αξίζει να το Προσπαθήσουμε!” και οι αρχικές ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Κατά το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου στο νησί της Σίφνου, παράλληλα με το διεθνές «Φεστιβάλ Τσελεμεντέ», πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη αποστολής δημοσιογράφων, αρθρογράφων και ρεπόρτερ από Ορθόδοξα sites & κανάλια της Ρωσίας, με σκοπό τη γνωριμία του νησιού στο Ορθόδοξο ρωσικό κοινό και την επιλογή του ως προσκυνηματικού τόπου διακοπών.
Το εναλλακτικό αυτό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Σίφνου με την εταιρία επικοινωνίας One Team η οποία διαμόρφωσε ολοκληρωμένο πλάνο προώθησης της εικόνας του νησιού, με ενέργειες δημοσίων σχέσεων και ψηφιακής προβολής.
Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας, και συγκεκριμένα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο. Λόγω της επίσκεψης του τελευταίου στο Πατριαρχείο της Μόσχας στις αρχές Νοεμβρίου και σε συνέχεια της συγκεκριμένης δράσης για το νησί, προγραμματίστηκε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο ορθόδοξο κανάλι της Ρωσίας. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε η ρωσική αποστολή για τις ενέργειές της Εκκλησίας και του Δήμου τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας, δίνοντας το στίγμα ότι η Ορθόδοξη παράδοση και η ελληνική φιλοξενία ενώνουν τους δύο λαούς.
Η ξένη αποστολή απαθανάτισε τα πιο σημαντικά δρώμενα του διεθνούς φεστιβάλ «Τσελεμεντέ» (συνταγές, χοροί κ.τ.λ.), τις φυσικές και τουριστικές ομορφιές του νησιού, ενώ δόθηκε έμφαση στις πανέμορφες εκκλησίες και τα μοναστήρια. Ως εκ τούτου, εξετάζεται για το καλοκαίρι του 2019, να υπάρχει ειδική ξενάγηση των επισκεπτών, στα μεγαλύτερα ορθόδοξα προσκυνήματα του νησιού.
Η εμπειρία της λήψης πλάνων με σκάφος από τη θάλασσα, η ανεπανάληπτη ιστορία των βράχων του νησιού, τα μοναδικά του μονοπάτια σπαρμένα με αρωματικά φυτά και βότανα, καθώς και τους “ πανηγυράδες” στο «Γενέθλιο της Θεοτόκου» να στρώνουν δωρεάν τράπεζα για εκατοντάδες ανθρώπων, αποτέλεσαν γεγονότα που «σημάδεψαν» θετικά την ρωσική αποστολή, ενώ ανεξίτηλες εντυπώσεις άφησαν στα μέλη της αποστολής, τα workshopς εγκαυστικής & κεραμικής που παρακολούθησαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter