Κυρ09222019

Last updateΚυρ, 22 Σεπ 2019 7pm

Η 8η Διεθνής Συνάντηση για το "Δρόμο του Μεταξιού" βάζει τη Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του τουρισμού

0ThessInstagram

"Μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την πόλη μας στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων και τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι του τουρισμού", χαρακτηρίζει το 8ο συνέδριο για τον τουρισμό στο "Δρόμο του Μεταξιού" του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) που αρχίζει αύριο, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.
"Ο Δρόμος του Μεταξιού είναι ένας δρόμος διασύνδεσης πολιτισμών και ιδεών. Ένας εμπορικός δρόμος. Αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και μια 15ετια από την Κίνα ως ένα κομμάτι επενδυτικής επέκτασης προς τη Δύση", εξηγεί ο μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM" ο κ.Θάνος. "Αυτή η στιγμή είναι μια κρίσιμη καμπή καθώς ο ΠΟΤ συνδέει το Δρόμο του Μεταξιού με τη Δύση και είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιείται στην Ευρώπη". Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης, αποτελεί μια ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεργαστούν υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι αλλά και ιδιώτες κάτω από ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ, για το άνοιγμα στην αγορά της Ανατολής, αλλά και την ανάπτυξη πολιτιστικών και τουριστικών προϊόντων για όλο το χρόνο.
"Ο Δρόμος του Μεταξιού είναι ένας δρόμος που άλλαξε την ιστορία του κόσμου και σε ό,τι αφορά την Περιφέρειά μας έχει εξαιρετική σημασία, καθώς πάνω του "πατούν" η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα βήματα του Αποστόλου Παύλου και οι διαδρομές παγκόσμιας εμβέλειας φιλοσόφων ενώ στον ίδιο δρόμο υπάρχουν μνημεία από τρεις αυτοκρατορίες που μεγαλούργησαν", σημείωσε ο κ.Θάνος, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναδείξει το πολιτιστικό της προϊόν.
Όπως υπογράμμισε, η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου έγινε με την εξαιρετική συνεργασία όλων των φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού και δείχνει τα σπουδαία πράγματα που μπορεί να επιτευχθούν με τη σύμπραξη και τη συνεργασία.
Στο συνέδριο συμμετέχουν 34 κράτη - μέλη του Προγράμματος του "Δρόμου του Μεταξιού", μέλη του Π.Ο.Τ. και διεθνείς εταίροι, σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας - Ειρηνικού. Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού, ύστερα από την επιτυχημένη διεκδίκησή του με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau.
Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2), οι εργασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες δύο ημέρες, ενώ, όσοι σύνεδροι το επιθυμούν, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και την πόλη της Βέροιας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter