Παρ09202019

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2019 5pm

Με ισχυρή πολιτική βούληση εξελίσσονται οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

0kountouratourism

Η παρουσίαση του Πεκίνου ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο με τη συμμετοχή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα αλλά και παραγόντων της κινεζικής και ελληνικής βιομηχανίας του τουρισμού αντίστοιχα.
Με αφορμή το τουριστικό έτος Κίνας και Ευρώπης για το 2018, το μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κίνας Zhang Shuofu σημείωσε ότι η φιλία Ελλάδας και Κίνας ξεπερνάει τα 2.000 χρόνια και στάθηκε στη σημασία της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στα δυο κράτη τονίζοντας ότι πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν μπει στην καρδιά των Κινέζων τουριστών. Φιλοδοξία είναι η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει το ερέθισμα για ενδυνάμωση της συνεργασίας αλλά και οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερη την πρωτεύουσα της Κίνας, επεσήμανε.
Από την πλευρά της, η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ανάφερε ότι «το "άνοιγμα" της επιτροπής του οργανισμού του Πεκίνου, συμβάλλει με τη σειρά του στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες». Με ισχυρή πολιτική βούληση εξελίσσονται οι διμερείς σχέσεις, υπογράμμισε η κα Κουντουρά, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι η γέφυρα με την Ασία και την Ευρώπη. Προς την κατεύθυνση αυτή, ανάφερε η υπουργός, η Ελλάδα υποστηρίζει την υλοποίηση του δρόμου του μεταξιού. Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες συνεργασίας με την Κίνα και το 2017 η χώρα του Δράκου ήταν τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ.
Να σημειωθεί, ότι ενισχυτικός παράγοντας της σχέσης των δυο χωρών αποτελεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου, ενώ την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο, όπως είπε η κα Κουντουρά δίνει έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό αλλά και στις ειδικές μορφές τουρισμού που υπόσχονται αξέχαστες εμπειρίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter