Παρ07202018

Last updateΠαρ, 20 Ιουλ 2018 9pm

poseidonia 2018

Τέλος της δημόσιας αντιπαράθεσης για την υπόθεση Δασκαλαντωνάκη

tourismos 7756

Οι εντολείς μου έχουν λάβει την απόφαση να μην συνεχίσουν την δημόσια αντιπαράθεση, γιατί είναι αλυσιτελής. Στο μείζον διαφιλονικούμενο ζήτημα, ότι δηλαδή είναι πραγματικοί μέτοχοι, ο Άρειος Πάγος τους δικαίωσε αμετάκλητα. Τούτο αναφέρει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος, Πόπης, Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη σε ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρει επειδή, όμως, ατυχώς, από τον Όμιλο Εταιρειών του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη διακινείται δημοσίως η στρεβλή άποψη ότι η υπ’ αρ. 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων (που δικαίωσε πλήρως τους εντολείς μου) έκρινε τάχα δεσμευτικά («με δύναμη δεδικασμένου») ότι το μετοχικό ποσοστό των εντολέων μου στην εταιρεία Sunstores Α.Ε. ανέρχεται στο 48% του μετοχικού κεφαλαίου της, είμαι υποχρεωμένος να πω δημοσίως ότι αυτό δεν είναι αληθές. Οι εντολείς μου ήταν στη συγκεριμένη δίκη «απλοί ομόδικοι» με την Sunstores Α.Ε. και τη Μάρη Δασκαλαντωνάκη, με συνέπεια να μη δεσμεύονται από την απόφαση που εκδόθηκε στη σχέση μεταξύ της Sunstores A.E. και του Ν. Δασκαλαντωνάκη ή της Μάρη Δασκαλαντωνάκη. Επίσης το διαγνωστικό αντικείμενο της δίκης, που εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων, ήταν το αν είναι αληθείς ή εικονικοί μέτοχοι οι εντολείς μου και όχι το μετοχικό ποσοστό συμμετοχής τους στις 21 εταιρείες, που ενήγε ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, την μετοχική σύνθεση των οποίων προσδιόρισε κατά το δοκούν ο ενάγων στο δικόγραφο της αγωγής του.
Για το επίμαχο αυτό ζήτημα, δηλαδή ποια είναι η ακριβής μετοχική σύνθεση της Sunstores Α.Ε., εκκρεμεί άλλη αγωγή που θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου τους επόμενους μήνες. Αυτό το δικαστήριο θα αξιολογήσει και τη σημασία του επίσημου πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας Sunstores Α.Ε. (με ημερομηνία 30/6/2009), με την υπογραφή του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, το οποίο αποδεικνύει ότι οι εντολείς μου κατείχαν το 2009 το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Sunstores A.E.
Όσα αντίθετα λέγονται για τα ανωτέρω θέματα δημοσίως τις τελευταίες ημέρες στις ανακοινώσεις του Ομίλου Εταιρειών Δασκαλαντωνάκη δείχνουν απλώς πλημμελή ενημέρωση του Ομίλου. Οι εντολείς μου κι εγώ έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter