Δευ10142019

Last updateΔευ, 14 Οκτ 2019 2pm

ΗΑΤΤΑ: Δυναμικήπαρουσία στη 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2014

hatta-tsilidis-philoxenia2014

Ο ΗΑΤΤΑ συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης και εκπρόσωποί του είχαν συναντήσεις με διεθνείς φορείς του τουρισμού και με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων, με στόχο την προβολή του κλάδου και την ανάπτυξη των συνεργασιών. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Βραβεύσεων των καλύτερων Εντύπων και Sites τουριστικών Γραφείων, το περίπτερο του ΗΑΤΤΑ μετατράπηκε σε σημείο συνάντησης των ανθρώπων του τουρισμού, (επιχειρηματιών & εκπροσώπων φορέων) και εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κος Λύσανδρος Τσιλίδης, η Αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau κα Δέσποινα Αμαραντίδου, υποδέχτηκαν στο περίπτερο του ΗΑΤΤΑ την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον κ. Γιώργο Ορφανό – Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα –Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, τον κ. Αναστάσιο Λιάσκο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και τους κ.κ. Χρήστο Πάλλη – πρόεδρο ΕΟΤ, Κωνσταντίνο Ζήκο –αν. Γ.Γ. ΕΟΤ, Αναστάσιο Τζήκα –Δνων Σύμβουλο ΔΕΘ & HELEXPO, Χριστίνα Τετράδη -Οικονομική Επόπτης & Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΞΕΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη – Πρόεδρο ΣΕΤΕ, και φυσικά τον κο Στέφανο Σαδόπουλο –Διευθυντή Πωλήσεων της Aegean Airlines (Μεγάλου Χορηγού του Συνδέσμου) – οι οποίοι παρέδωσαν τα βραβεία στους νικητές του Διαγωνισμού.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ εκπροσώπησε το Σύνδεσμο στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης από την Υπουργό Τουρισμού.

Η συνέχεια της έκθεσης ήταν εξαιρετικά παραγωγική. Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ συναντήθηκε με:

- τον Πρόεδρο του αντίστοιχου Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Μολδαβίας. Συζήτησαν θέματα ανάπτυξης της τουριστικής ροής Ελλάδας- Μολδαβίας και συμφώνησαν σε μία στενότερη συνεργασία η οποία ταξίδια γνωριμίας tour operators στην Ελλάδα και στη Μολδαβίας, αντίστοιχα.

- τον Egyptian Tourist Counselor, με τον οποίο συζητήθηκαν οι τρόποι κοινής προώθησης Ελλάδας- Αιγύπτου, στις τρίτες αγορές (με έμφαση την Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Ν. Αμερική) και τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και η γενικότερη επικείμενη διακρατική τουριστική συμφωνία Ελλάδας –Αιγύπτου.

- την Υπεύθυνη του Culture and Tourism Office της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Ελλάδα με την οποία συζητήθηκαν τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι δράσεις του ΗΑΤΤΑ και του αντίστοιχου ΤURSAB που είναι σε εξέλιξη και βέβαια τα θέματα συνεργασίας των τουριστικών γραφείων των 2 χωρών.

Επιπλέον, ο κ. Τσιλίδης, είχε συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, στην οποία συζητήθηκαν κλαδικά θέματα και βέβαια η προστασία του επαγγέλματος που απασχολεί ιδιαίτερα τον Σύνδεσμο. Θέματα τα οποία τα γραφεία της Θεσσαλονίκης μετέφεραν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Ένωσης Μακεδονίας Θράκης. Επίσης, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ συμμετείχε στο Συνέδριο Destination:Thessaloniki, και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Τουριστικού Οργανισμού Zorpidis.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter