Πεμ07092020

Last updateΠεμ, 09 Ιουλ 2020 10am

Επιστολή ΕΒΕΠ στον Πρωθυπουργό με δύο προτάσεις και 200 ΚΑΔ

0korkidhs

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης απέστειλε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, καθώς και τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη και Εργασίας Ι. Βρούτση, επιστολή με δύο προτάσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης την επόμενη ημέρα της πανδημίας, καθώς και μία λίστα με περισσότερους από 200 ΚΑΔ, που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική και ναυτιλιακή βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και πλήττονται εξίσου με πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Επισυνάπτεται συνημμένα η αναλυτική λίστα του ΕΒΕΠ με τους σχετικούς ΚΑΔ. Το ακριβές κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου στον Πρωθυπουργό είναι το ακόλουθο:
«Σας εκφράζω την ικανοποίηση του ΕΒΕΠ για τη δυναμική και δίκαιη επέκταση των μέτρων στήριξης συνολικού ύψους 10 δις ευρώ σε 440.000 επιχειρήσεις και 1 εκατ. εργαζόμενους σε αυτές. Προς διευκόλυνση σας, το Επιμελητήριο μας διαβίβασε στους αρμόδιους υπουργούς ένα κατάλογο με επιπλέον 208 ΚΑΔ για όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας, ώστε να συμπεριληφθούν στην λίστα του ΥΠΟΙΚ και να ενταχθούν στο νέο ενισχυμένο και διευρυμένο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης.
Σας γνωρίζω πως πολλές επιχειρήσεις στο λιμάνι, στους τομείς της ναυτιλίας, της βιομηχανίας, της ναυπηγοεπισκευής, των ναυτιλιακών υπηρεσιών, του χονδρικού εμπορίου, των εισαγωγών και εξαγωγών, των μεταφορών και logistics, αλλά κυρίως της τροφοδοσίας πλοίων, νοσοκομείων και των σωμάτων ασφαλείας, συνεχίζουν να λειτουργούν ως οφείλουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ανεξαρτήτως της διακύμανσης του τζίρου τους, χωρίς να γνωρίζουν, εάν και πως θα πληρωθούν, ούτε πόσο και πότε θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα εμπορεύματα τους.
Με την ευκαιρία, σας καταθέτω προς εξέταση δύο συγκεκριμένες προτάσεις:
Πρώτον τα διαθέσιμα του ΕΣΠΑ να χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης ΜμΕ, μέσω ειδικών εξωλογιστικών λογαριασμών που θα ελέγχουν τη ροή και τη διάθεση τους, αφού χωρίς επιχειρήσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη. Πρέπει πρώτα να ενισχύσουμε τα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας σήμερα για να μπορούμε να χτίσουμε και να αναπτυχθούμε αύριο.
Δεύτερον, οι μειώσεις των φόρων που έχει ήδη εξαγγείλει η Κυβέρνηση για το 2021 να εφαρμοστούν από φέτος, με σκοπό να εκτονωθούν οι συσσωρευμένες αναστολές πληρωμών και φορολογικών υποχρεώσεων, ώστε να μην δημιουργηθεί μία νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τέλος, η απόφαση σας να εντάξετε στα διευρυμένα οικονομικά μέτρα στήριξης, τις εν λειτουργία επιχειρήσεις, επιβεβαιώνει το γεγονός πως, σε αυτή τη κρίση, η επιχειρηματικότητα του τόπου δεν νιώθει μόνη, αλλά και εσείς έχετε τον επιχειρηματικό κόσμο στο πλευρό σας.
Εμπιστευόμαστε τα αντανακλαστικά σας και στηρίζουμε τις αποφάσεις σας, καλή δύναμη!»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter