Παρ04192019

Last updateΠαρ, 19 Απρ 2019 7pm

3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο : Πρόσκληση αξιοποίησης επενδυτικών ευκαιριών στον τουρισμό απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού E. Κουντουρά

0EU ARAB.3

Στον ουσιαστικό ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρα για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ των αραβικών χωρών και της Ευρώπης, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο, στην Αθήνα και απηύθυνε πρόσκληση να διερευνήσουν τις νέες ευκαιρίες για αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις. Η Υπουργός χαιρέτισε την Σύνοδο που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά ως μία«εξαιρετική πρωτοβουλία που μας έχει φέρει όλους κοντά για να συνεργαστούμε, να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που συνεισφέρει στην σταθερότητα και στην ανάπτυξη των οικονομιών μας και των χωρών μας» Αναφέρθηκε στην εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας και το δυναμικό τουριστικό άνοιγμα στις αραβικές χώρες που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή από το 2015, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση στις τουριστικές ροές. Αναφέρθηκε επίσης στους υψηλούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών που προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον διεθνών αλλά και αραβικών κεφαλαίων για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Τόνισε ότι η Ελλάδα προσφέρει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδυτών και αναμένεται να κινητοποιηθεί ένα νέο κύμα επενδύσεων τα επόμενα χρόνια σε ξενοδοχεία και resorts υψηλών κατηγοριών και σε ειδικές θεματικές τουριστικές υποδομές όπως συνεδριακά κέντρα, θεματικά πάρκα, μαρίνες κ.α. «Η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός στην Μεσόγειο και την Ευρώπη για 365 μέρες το χρόνο τουρισμό. Είναι το μεγαλύτερο σύμπλεγμα νησιών, με μία επίσης μοναδική ενδοχώρα, που ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της, τη φιλικότητα της, το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας, την πολύ ζεστή, χαρακτηριστική ελληνική φιλοξενία και τις αυθεντικές, υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, έργα και επενδύσεις που προωθούν την τουριστική συνεργασία, που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν και δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην ανάπτυξη», τόνισε η Υπουργός.
Το ΤΑΙΠΕΔ
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη δομή της ελληνικής οικονομίας προς μια πιο θετική κατεύθυνση», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης, απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο που παρακολουθεί τις εργασίες της τρίτης ευρωαραβικής διάσκεψης, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε στους τομείς που παρουσιάζονται εξαιρετικές ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα όπως οι τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών, της ανάπτυξης ακινήτων κ.λπ., τονίζοντας πως «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι πιστεύουμε στην ανάπτυξη των περιουσιακών και όχι στην πώληση». Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, καθώς μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 40 διαγωνισμοί συνολικής αξίας 8 δισ. ευρώ, ενώ προετοιμάζονται 11 νέοι ακόμη, είπε ο Ριχάρδος Λαμπίρης και ανέφερε ότι το ποσό που αναμένεται να εισρεύσει στην ελληνική οικονομία ως συνέπεια του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι της τάξης των 20 δισ. ευρώ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter