Πεμ06272019

Last updateΠεμ, 27 Ιουν 2019 6am

Έλληνας πανεπιστημιακός στην Προεδρία της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ)

0Πάλης

Τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνο Πάλλη εξέλεξε ως νέο Πρόεδρο η Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (IAME - International Association of Maritime Economist), κατά την διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της που ολοκληρώθηκε στη Μομπάσα, Κένυα.
H Διεθνής Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ) ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα διαθέτει ως μέλη πανεπιστημιακούς, ερευνητές, και μελετητές της ναυτιλιακής οικονομικής, καθώς και ναυτικούς οικονομολόγους, από όλο τον κόσμο. Το ΙΑΜΕ συνδέεται με δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, το Maritime Policy & Management και το Maritime Economics & Logistics αντίστοιχα. Το ετήσιο συνέδριο του ΙΑΜΕ έχει πραγματοποιηθεί και στις πέντε ηπείρους, με την Αθήνα και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) να ετοιμάζονται φιλοξενήσουν το προσεχές συνέδριο τον Ιούνιο 2019.
Ο Θάνος Πάλλης είναι καθηγητής οικονομικής και πολιτικής λιμένων, στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και συν-διευθύνει την διαδικτυακή πρωτοβουλία PortEconomics.eu. Έχει διατελέσει πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Columbia University των ΗΠΑ, και γενικός γραμματέας της ένωσης μεσογειακών λιμένων κρουαζιέρας MedCruise – με την ερευνητική του δραστηριότητα σε θέματα παραχωρήσεων τερματικών λιμένων εμπορευματοκιβωτίων και κρουαζιέρας να έχουν βραβευτεί από το ΙΑΜΕ το 2008 και 2017 αντίστοιχα.
Αντιπρόεδροι του ΙΑΜΕ εκλέχθηκαν οι καθηγητές Michaël Dooms (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, Βέλγιο) και Jasmine Siu Lee Lam (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, Σιγκαπούρη), ενώ στο νέο Συμβούλιο του ΙΑΜΕ συμμετέχεί και ένας ακόμα Έλληνας πανεπιστημιακός, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Καβουσσανός. Τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου είναι οι Michele Acciaro (Γερμανία), Roar Adland (Νορβηγία), Okan Duru (Σιγκαπούρη), Adolf Ng (Καναδάς), Theo Notteboom (Κίνα), Giovanni Satta (Ιταλία), Gordon Wilmsmeier (Κολομβία).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter