Τετ07242019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

ΣΒΑΠ: Σε σωστή κατεύθυνση το θέμα των Επιχειρηματικών Πάρκων

0mathios

«Η αποδοχή, από τα αρμόδια υπουργεία, της χρόνιας, επίμονης και αμετακίνητης θέσης του ΣΒΑΠ να μετεξελίσσονται σε Επιχειρηματικά Πάρκα όλες οι περιοχές στις οποίες είναι συγκεντρωμένες βιομηχανικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες είναι στην σωστή κατεύθυνση. Ενισχύει τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Προστατεύει δε αποτελεσματικότερα και το περιβάλλον. Ελπίζουμε πως η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί και δεν θα μείνει η σημαντική αυτή προσπάθεια σε κατάσταση εκκρεμότητας όπως πολλά θέματα που αγγίζουν απλοποιήσεις αδειοδοτήσεων και άλλων διαδικασιών»
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός παραλαμβάνοντας από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Α. Χαρίτση που θέτει σε διαβούλευση σχετική με το θέμα Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Για την σημασία της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης ο κ. Μαθιός συμπλήρωσε με τις δηλώσεις του: «Μας βρίσκει σύμφωνους επίσης η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως διατυπώνεται στην απόφαση διαβούλευσης, ότι με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που εντάσσεται στην κυβερνητική στρατηγική για την οργάνωση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων σε κατάλληλους υποδοχείς, δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλες μεμονωμένες βιομηχανικές ή μεταποιητικές μονάδες να μετεξελιχθούν σε Επιχειρηματικά Πάρκα.
Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η επιχειρηματικότητα, διευκολύνεται η ανάπτυξη αλυσίδων αξίας, προστατεύονται οι μεγάλες μονάδες από αλλαγές χρήσεων γης, αλλά και το περιβάλλον με τη δημιουργία των κατάλληλων περιβαλλοντικών υποδομών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter