Πεμ03212019

Last updateΠαρ, 22 Μαρ 2019 6am

Το τελικό σχέδιο εξυγίανσης της ΝΑΒΙΕΣ εγκρίνουν σήμερα οι γ.σ. των ομίλων Νεωρίου - ONEX SHIPYARDS

0NEORIO

Τη δέσμευσή τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αλλά και για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης και επιχειρηματικού σχέδιο της ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΥ Α.Ε. (ΝΑΒΙΕΣ) εκφράζουν ο πρόεδρος του Ομίλου Νεώριο Συμμετοχών και Ναυπηγείων Ελευσίνας Νικόλαος Ταβουλάρης και ο πρόεδρος της ONEX SHIPYARDS Πάνος Ξενοκώστας.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων, οι κ. Ταβουλάρης και Ξενοκώστας «δραστηριοποιούνται αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, τα προβλήματα και προκλήσεις αλλά και τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν για την αναγέννησή του». «Χαρακτηριστικό παράδειγμα των θετικών αποτελεσμάτων που εξασφαλίζει η δραστηριότητα- συνεργασία των δύο ομίλων» είναι – σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση - «η εξεύρεση λύσεων για το Νεώριο με σκοπό την υποστήριξη των εκατοντάδων εργαζομένων στη Σύρο την αναζωογόνηση του Ναυπηγείου καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών εξυγίανσης που βρίσκονται σε εξέλιξη».
«Τόσο το Νεώριο, όσο και η Ελευσίνα βρίσκονται σε διαδικασίες εξυγίανσης οπότε η αγαστή συνεργασία όλων των μερών είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία» υπογραμμίζουν οι δύο όμιλοι. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν αμφότεροι πως «δεσμεύονται για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και συμφώνησαν να εγκρίνουν το Σχέδιο Εξυγίανσης και επιχειρηματικό σχέδιο της ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΡΟΥ Α.Ε. (ΝΑΒΙΕΣ) μέσω του 106δ».
Όπως σημειώνεται, τα Δ.Σ. Ελευσίνας και Νεωρίου Συμμετοχών έχουν ήδη εγκρίνει το σχετικό σχέδιο εξυγίανσης της ΝΑΒΙΕΣ ως αυτό είχε διαμορφωθεί προ της υποβολής του στον ΕΦΚΑ με την επιφύλαξη τυχόν παρατηρήσεων του ΕΦΚΑ επ΄αυτού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο ομίλων, και οι δύο πλευρές «αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εγκρίνουν σήμερα 18/7/2018 μέσω των Γενικών Συνελεύσεών τους το τελικό Σχέδιο Εξυγίανσης της ΝΑΒΙΕΣ που έχουν καταλήξει με σκοπό την άμεση υποβολή του στον ΕΦΚΑ».
Ο κ. Ξενοκώστας ευχαριστεί τον κ. Ταβουλάρη «για την εμπιστοσύνη που έμπρακτα έδειξε στο πρόσωπό του για το Νεώριο» ενώ ο δεύτερος «εύχεται καλή επιτυχία στον πρώτο για το εγχείρημα του που σηματοδοτεί την παρουσία του Αμερικάνικου Ομίλου στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία».
Τέλος, και οι δυο πλευρές δεσμεύονται να έχουν συχνές περιοδικές συναντήσεις «ώστε να βρουν τις βέλτιστες λύσεις λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια προβλήματα του κλάδου στην χώρα».
Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter