Τετ02202019

Last updateΤετ, 20 Φεβ 2019 4am

Το ΤΑΙΠΕΔ μετείχε στο 23ο «Greek Investment Roadshow in the USA»

01Alexandroupoli limani

Τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας μέσα και από το πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ α παρουσίασαν στη διεθνή επενδυτική κοινότητ οι επικεφαλής του Ταμείου στο πλαίσιο του 23ου «Greek Investment Roadshow in the USA» που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Enterprise Greece.
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων, θεσμικούς επενδυτές και εκπροσώπους του ελληνο-αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου. Οι επικεφαλής του Ταμείου παρουσίασαν σε B2B συναντήσεις το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ και την πορεία του μέχρι σήμερα, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στους επικείμενους διαγωνισμούς.
Ο κ. Ξενόφος μετείχε ως ομιλητής και στο «7th Greek Investment Forum in New York» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Roadshow, όπου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ περιουσιακά στοιχεία διασυνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας έναν αναπτυξιακό πλέγμα αλληλεπίδρασης σε μια σειρά τομείς όπως το διαμετακομιστικό εμπόριο και τα logistics, ο τουρισμός, η ενέργεια κλπ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην νέα στρατηγική του ΤΑΙΠΕΔ που θέλει τον άνθρωπο και την κοινωνία στο κέντρο των επιλογών του, ενώ υπογράμμισε ότι ο ρόλος του Ταμείου δεν περιορίζεται απλώς στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση ενός σχεδίου ανάπτυξης. Ο κ. Ξενόφος υπογράμμισε ότι εξίσου σημαντικό θεωρεί το γεγονός να μπορεί το Ταμείο να είναι «παρών» και κοντά στον επενδυτή και μετά την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής, επιλύοντας προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσει, αξιοποιώντας την εμπειρία των στελεχών του και τα κανάλια επικοινωνίας του Ταμείου με κοινωνικούς και διοικητικούς φορείς.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις και αλλαγές που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα και στο θετικό μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψει το Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Ωστόσο, επισήμανε ότι απαιτείται χρόνος αφενός για να αφομοιώσει η κοινωνία αυτές τις συντελούμενες αλλαγές και αφετέρου ώστε ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και ο διοικητικός του μηχανισμός να μπορέσει να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, θέτοντας ως προτεραιότητά του την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter