Τρι11202018

Last updateΤρι, 20 Νοε 2018 6pm

SeaNation790X90

Πως θα διεκδικήσουν αποζημίωση όσοι επλήγησαν από τη ρύπανση του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ"- Το ταμείο IOPC ανοίγει γραφείο υποβολής αξιώσεων στον Πειραιά!

agiazoni345

Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC), ανοίγει γραφείο στον Πειραιά για την υποβολή των αξιώσεων που προέκυψαν από την ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το δεξαμενόπλοιο «Αγιά Ζώνη ΙΙ».

Το γραφείο θα λειτουργεί από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, θα στελεχωθεί από Έλληνες και έχει συσταθεί για να εξασφαλίσει την εύκολη και έγκαιρη υποβολή όλων των αξιώσεων αποζημίωσης.

Ομάδα από ειδικούς στις αξιώσεις έχει προσληφθεί και όλα τα σχετικά έγγραφα θα παρέχονται τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.

Ιδιώτες, συνεταιρισμοί, εταιρίες, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς που επηρεάστηκαν από την βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και θέλουν να διεκδικήσουν αξίωση μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το πώς θα το κάνουν, στην ιστοσελίδα του IOPC Funds. Ραντεβού μπορούν να οριστούν απευθείας με το Γραφείο Υποβολής Αξιώσεων ώστε να συζητηθούν μεμονωμένα οι αξιώσεις.

Για την απόδοση αποζημίωσης, οι ζημίες πρέπει να οφείλονται σε ρύπανση από πετρέλαιο από το «Αγία Ζώνη ΙI» και να έχουν προκαλέσει μια ποσοτικοποιημένη οικονομική ζημία. Ο αιτών πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει το ποσό της ζημίας του με την προσκόμιση οικονομικών καταστάσεων ή άλλων κατάλληλων αποδεικτικών στοιχείων.

Γραφείο Υποβολής Αξιώσεων για το Αγία Ζώνη ΙΙ
Σκουζέ 26, 4ος Όροφος
Πειραιάς, Τ.Κ. 18536
Ελλάδα
Τηλέφωνο/fax: +30 210 4282334
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

To IOPC Funds

Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Funds) είναι δύο διακυβερνητικοί οργανισμοί (Ταμείο του 1992 και Συμπληρωματικό Ταμείο), με έδρα το Λονδίνο, οι οποίοι παρέχουν αποζημίωση για ζημία από πετρελαϊκή ρύπανση που οφείλεται σε διαρροή πετρελαιοειδών από δεξαμενόπλοια. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος τόσο του Ταμείου του 1992 όσο και του Συμπληρωματικού Ταμείου του 2003.

Σε κάθε περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης, αρχικά πρέπει ο εφοπλιστής και οι ασφαλιστές του να καλύπτουν τις αξιώσεις που προκύπτουν. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σύμβαση του 1992 για την αστική ευθύνη (1992 Civil Liability Convention), το ποσό αυτό είναι περιορισμένο. Ο ρόλος των ταμείων IOPC, όταν απαιτείται, είναι να παρέχει κάλυψη πέρα από την περιορισμένη ευθύνη του πλοιοκτήτη / ασφαλιστή.

Οι ιδιοκτήτες του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχουν ασφαλιστική κάλυψη έως και €5 εκατ.

Η Ελλάδα επωφελείται από το υψηλότερο επίπεδο προστασίας που διατίθεται στα μέλη των Ταμείων IOPC. Τα Ταμεία IOPC συστάθηκαν για να στηρίξουν τα θύματα των πετρελαιοκηλίδων σε περιόδους ανάγκης και το κάνουν αυτό από το 1978. Τα τελευταία 40 χρόνια, τα Ταμεία IOPC έχουν συμμετάσχει σε 150 περιστατικά, με περίπου €660 εκατ. να καταβάλλονται στους αιτούντες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter