Παρ07202018

Last updateΠαρ, 20 Ιουλ 2018 9pm

poseidonia 2018

Κινεζικός κολοσσός τηλεφωνίας ετοιμάζει είσοδο στην ελληνική αγορά

pcw

Μια σημαντική εξέλιξη, η οποία εφόσον προχωρήσει θα αλλάξει την αγορά στην τηλεφωνία, διαφοροποιεί το σκηνικό και στη διεκδίκηση της Cyta Ελλάδος. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θυγατρική της κυπριακής Cyta υπέβαλλε και η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ.

Η PCCW Global δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (αλλά όχι σε επίπεδο λιανικής) παρέχοντας υπηρεσίες σε εταιρείες (corporate) και σε παρόχους (wholesale), ενώ συνεργασία διατηρεί και με την Cyta Κύπρου.

Η κινεζική εταιρεία, συνδέει την Ευρώπη με την Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία μέσω διεθνούς δικτύου που έχει αναπτύξει. Σε επίπεδο πωλήσεων επί ευρωπαϊκού εδάφους η PCCW δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Επίσης τον Οκτώβριο του 2014 εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Crypteia Networks, η οποία αποτελεί πάροχο καινοτόμων λύσεων security-as-a-service.

Η PCCW (Pacific Century CyberWorks) Global είναι ο βραχίονας της Hong Kong Telekom (ΗΚΤ) που συνιστά τον ΟΤΕ της πόλης του Χονγκ Κονγκ. Και οι δύο εταιρείες ανήκουν στην PCCW Limited, ενός πολυσχιδούς ομίλου με δραστηριότητες στις τηλεπικοινωνίες, στην πληροφορική, στα ΜΜΕ και στην αγορά ακινήτων.

Το δίκτυό της συνδέει συνολικά 3.000 πόλεις που βρίσκονται σε 130 χώρες.

Η Cyta Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008. Εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα κατάφερε να έχει περί τους 300.000 συνδρομητές.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter