Κυρ05202018

Last updateΚυρ, 20 Μαϊ 2018 10am

poseidonia 2018

Πρόσκληση για επενδύσεις στον κλάδο ενέργειας απηύθυνε ο Γ. Σταθάκης από το βήμα συνεδρίου

stathakis 00

Πρόσκληση για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας, των υποδομών φυσικού αερίου και της έρευνας - εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ενώ τόνισε ακόμη ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης επιτρέπει στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα. "Η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας επέστρεψε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις", τόνισε ο υπουργός.

Ειδική αναφορά στην επένδυση για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό έκανε ο υπουργός Επικρατείας των ΗΑΕ, Dr. Sultan Bin Ahmad Al Jaber. "Έχουμε ήδη πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, όπως το Ελληνικό", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "προσβλέπουμε στην εξέλιξη του έργου, που θα ισχυροποιήσει την οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας".

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του φόρουμ υπεγράφησαν μνημόνια συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Στην ίδια εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι συμφωνίες για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού όπως και η πώληση του Αστέρα αποδεικνύουν ότι "μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να λύσουμε προβλήματα".

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha