Πεμ06212018

Last updateΠεμ, 21 Ιουν 2018 9am

poseidonia 2018

Νέα δικαστική εμπλοκή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

skaramagas 5353

Δεν έχει τελειωμό η δικαστική διένεξη του Δημοσίου με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από τη δημόσια τοποθέτηση Πιτσιόρλα ότι προτίθεται να καταθέσει αίτημα στο δικαστήριο προκειμένου να εισέλθει διαχειριστής στην εταιρεία και η διοίκηση των Ναυπηγείων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ICC). Σύμφωνα με Τα Νέα, η εταιρεία συμφερόντων του λιβανέζου επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα ζητά να απαγορευθεί στο ελληνικό Δημόσιο να προχωρήσει σε πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων, τουλάχιστον μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση για το αίτημα που έχει καταθέσει εδώ και χρόνια η διοίκησή τους κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Σε εκείνη την υπόθεση η πλευρά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ζητούσε αποζημιώσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το ένα δισ. ευρώ, επικαλούμενη την αθέτηση των συμφωνιών που είχαν γίνει με αφορμή την εξαγορά της εταιρείας από την Privinvest συμφερόντων Σάφα.

Η υπόθεση εκκρεμεί την τελευταία διετία, μέχρι σήμερα η έκδοση της απόφασης έχει αναβληθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δημοσιευθεί πριν από τον Ιούνιο.

Παρά τη νέα δικαστική εμπλοκή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας εμφανίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να επιμένει στην υποβολή αιτήματος για τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία, θεωρώντας ότι μόνο αν αλλάξει χέρια η εταιρεία θα διαγραφούν οι παράνομες κρατικές επιδοτήσεις 540 εκατ. ευρώ με τις οποίες αυτή βαρύνεται.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, έχει πάρει εδώ και καιρό πράσινο φως από την Κομισιόν.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter