Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρωσικές επενδύσεις μέσω αποκρατικοποιήσεων…

olth 9999

Την «οδό» των αποκρατικοποιήσεων «έδειξε» και η Ρωσική πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται Ρωσικές πηγές τα οποία κάλυψαν την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν και τη συμφωνία για τον αγωγό αερίου.

Οι πληροφορίες θέλουν το Ρωσικό ενδιαφέρον για «τοποθετήσεις» σε τομείς της ελληνικής οικονομίας με «μοντέλα» που έχουν τεθεί «υπό διωγμό» από συνιστώσες του κυβερνόντος κόμματος και υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης της ΕΕ όπως ευσχήμως διατυπώθηκε στις περί τη συμφωνία για τον αγωγό δηλώσεις από ρωσικής πλευράς. Με φόντο και της εκ Ρωσίας προτροπές για αποκρατικοποιήσεις εναπομένουν λίγες ώρες προ της τέλεσης της γενικής συνέλευσης του ΟΛΠ όπου θα επανακαθοριστούν βασικά πρόσωπα της διοίκησης τα οποία και θα κληθούν να «τρέξουν» τις διαδικασίες μέχρι του Σεπτεμβρίου και πέραν αυτού όπου έχει τοποθετηθεί η δεύτερη και καθοριστικής σημασίας διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών για την κατακύρωση του πλειοδότη. Ωστόσο το οξύμωρο στην υπόθεση του επαναπροσδιορισμού των προσώπων στο δ.σ. του ΟΛΠ έγκειται στο γεγονός ότι αυτά φαίνεται να αποτελούν προτάσεις που αποδίδονται στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας η θέση του οποίου είναι ευθέως αντίθετη στην διαδικασία της ιδιωτικοποίησης ενώ ένα εκ των προσώπων που φέρεται ότι θα τοποθετηθεί ήδη αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων καθώς φέρεται στενός συνεργάτης ναυτικού πρακτορείου εταιρείας τακτικών γραμμών. Γεγονός που δημιουργεί θέμα ως προς την τήρηση των κανόνων ανταγωνισμού.
Πέραν αυτών η Ρωσική τοποθέτηση για επενδύσεις μέσω αποκρατικοποιήσεων δημιουργεί δεδομένα καθώς είναι γνωστό και εκπεφρασμένο το Ρωσικό ενδιαφέρον τόσο για τους σιδηροδρόμους όσο και για τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και εσχάτως, σύμφωνα με πληροφορίες και της Αλεξανδρούπολης. Η γεωστρατηγική θέση και των δύο αποδεικνύεται κορυφαίου ενδιαφέροντος για τα Ρωσικά οικονομικά, εμπορικά και γεωπολιτικά συμφέροντα υπό την βασική βέβαια προϋπόθεση ότι η ΕΕ θα συγκατανεύσει αν και τούτο προς ώρας φαίνεται αδύνατο λόγω της εντεινόμενης κρίσης μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας για τα συμβαίνοντα στη Μ. Θάλασσα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter