Δευ07222019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

Στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα

eurogroup-logo

H πρόοδος που έχει σημειωθεί κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν στο σημερινό Eurogroup, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, υπό το φως και των χθεσινών επαφών που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στο Λουξεμβούργο, που αρχίζει στις 16.00 ώρα Ελλάδας, Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει καταστήσει σαφές ότι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι οι κρίσιμοι μήνες για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι καθοριστικοί παράγοντες θα είναι οι δημοσιονομικές επιδόσεις το 2014 και το 2015 αλλά και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

Παράλληλα, τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης θα απασχολήσει και αίτημα που έχουν υποβάλει η Γαλλία και η Ιταλία για τη χρήση δημοσίων πόρων με στόχο την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, θέμα στο οποίο αντιδρά όμως η Γερμανία.

Όπως αναφέρουν πηγές της ευρωζώνης, ένας πιθανός συμβιβασμός θα ήταν η δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου για έργα υποδομής με δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους και πρόθεση είναι τα πρώτα συγχρηματοδοτούμενα έργα να παρουσιαστούν έως τον Δεκέμβριο. Επίσης, στο Eurogroup θα εξεταστούν οι ανακοινώσεις που έγιναν από το Παρίσι και τη Ρώμη, για μη τήρηση των υποχρεώσεων τους σε ότι αφορά τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter