Τετ09202017

Last updateΤετ, 20 Σεπ 2017 9pm

Επιθεώρηση στο παραλιακό μέτωπο. Ν. Σαντορινιός: η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση

santorinios nektarios 1021x580Τις επιχειρήσεις απορρύπανσης, που είναι σε εξέλιξη κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, επιθεώρησε και σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

ΕΛΚΕΘΕ & Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο ΥΝΑΝΠ

YNANP ELKE RΣυνάντηση με τους επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και με την ηγεσία του ΕΛΚΕΘΕ είχαν σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γ.Γ. Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Αναβαθμίζει ο ΟΣΕ τις υπηρεσίες του προς τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις

OSE logo 332Αναβαθμίζει ο ΟΣΕ τις υπηρεσίες του προς τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις.

Ν. Σαντορινιός: Θα διερευνηθούν τα αίτια και θα καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες

santorinios 054446«Η διαρροή από το πλοίο έχει περιοριστεί κατά 99% και με το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζεται οποιαδήποτε πιθανότητα να επεκταθεί εκτός» υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και εκτίμησε ότι σε 15-20 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η απάντληση από το πλοίο. Ανέφερε ότι η βαριά ρύπανση εκτείνεται μέχρι τη Γλυφάδα και «από κει και πέρα οι περιοχές είναι αρκετά καθαρές και πολύ καθαρές».

Συνάντηση Σπίρτζη - Πάιατ για τις αμερικανικές επενδύσεις

6B221B7BE933E229F991F8DEF4DF3B29Οι συνδυασμένες μεταφορές βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Τζέφρι Πάιατ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συνάντηση αποτελεί επισφράγιση της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών που βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίους μήνες.

Απαντά το ΛΣ σε επικριτικά σχόλια

0000000 petrelaiokilida ellinikoΜε αφορμή επικριτικά σχόλια που αποτυπώθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή, περί μη εφαρμογής σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του περιστατικού ρύπανσης που προκλήθηκε από τη βύθιση του Δ/Ξ “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, ΝΠ 11763, από το Αρχηγείο του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. γνωρίζονται σχετικές ενέργειες στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου δράσης σε περιστατικά ρύπανσης, όπως προβλέπεται στο Π.Δ. 11/2002 “Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες”, ως κάτωθι:

Ένωση Ελλήνων Χημικών για πετρελαιοκηλίδα: Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός

xm7088Ανετοιμότητα στην κινητοποίηση των μηχανισμών του κράτους παρατήρησε η Ένωση Ελλήνων Χημικών για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη II».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha