Δευ07062020

Last updateΚυρ, 05 Ιουλ 2020 10am

Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. η Αντίνα Βαλεάν

0roumana

Τη θέση της Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ καταλαμβάνει η Αντίνα Βαλεάν, την οποία είχε προτείνει η Ρουμανία, καθώς για την εν λόγω θέση την επέλεξε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν είχε προτείνει δύο υποψηφίους, τον Ζίγκφριντ Μουρασάν, 38 ετών, ειδικό σε θέματα προϋπολογισμού και την 51χρονη Αντίνα Βαλεάν, που είναι ειδική σε θέματα μεταφορών. Και οι δύο τους είναι ευρωβουλευτές και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η φον ντερ Λάιεν έκανε πολύ γρήγορα την επιλογή της και την ανακοίνωσε λίγες ώρες αφότου παρέλαβε την επιστολή της ρουμανικής κυβέρνησης με τα ονόματα των προτεινόμενων Επιτρόπων.
"Η κυρία Βαλεάν είναι έμπειρη ευρωβουλευτής, που έχει ήδη προεδρεύσει στο παρελθόν στην επιτροπή ENVI (Περιβάλλοντος) και σήμερα είναι πρόεδρος της επιτροπής ITRE (Βιομηχανία, Έρευνα και Ενέργεια)", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Σημειώνεται επίσης ότι έχει εμπειρία σε θέματα που αφορούν τις μεταφορές και τον τομέα των "καθαρών" αυτοκινήτων.
Ο διορισμός της Βαλεάν θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο απέρριψε πρόσφατα την υποψηφιότητα της συμπατριώτισσάς της, Ροβάνα Πλουμπ.
Στις 24 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει ολόκληρη τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter