Πεμ01172019

Last updateΠεμ, 17 Ιαν 2019 6pm

«Χτυπήθηκε» από χάκερς η Equifax

pcwaa0lhs 35

Παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα 143 εκατομμύρια πελατών της Equifax, κατάφεραν να αποκτήσουν οι κυβερνοεγκληματίες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πελατών, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις κατοικιών.

Από την επίθεση επηρεάστηκαν επίσης ορισμένοι Βρετανοί και Καναδοί πελάτες.

Το μόνο θετικό της υπόθεσης, σύμφωνα με βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, είναι ότι οι χάκερ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων των καταναλωτικών και εμπορικών πιστωτικών καρτών της εταιρείας.

Στην ανακοίνωσή της η Equifax αναφέρει ότι οι κυβερνοεγκληματίες είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των πελατών από τον Μάιο του τρέχοντος έτους και να παραμείνουν «συνδεδεμένοι» έως και τα τέλη του Ιουλίου, οπότε και η εταιρεία ανακάλυψε την παραβίαση.

Οι χάκερ είχαν τη δυνατότητα να εισχωρήσουν στα συστήματα της εταιρείας εκμεταλλευόμενοι μια «ευπάθεια στον ιστότοπό της», αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες.

Οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση, σε αριθμούς πιστωτικών καρτών για περίπου 209.000 πελάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Equifax, Ρίτσαρντ Σμιθ, χαρακτήρισε το περιστατικό «απογοητευτικό» και είναι κάτι που «χτυπά βάναυσα στην καρδιά αυτών που είμαστε και τι κάνουμε».

«Ζητούμε συγγνώμη από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για την ανησυχία και την απογοήτευση που προκάλεσε αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο ίδιος, ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ηγέτες στη διαχείριση και προστασία των δεδομένων και διεξάγουμε μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με την αποδοτικότητα της ασφάλειάς μας».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ έχει προσλάβει μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας, ώστε να διαπιστωθεί τον τρόπο με τον οποία οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα τόσων εκατομμυρίων πελατών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter