Παρ07202018

Last updateΠαρ, 20 Ιουλ 2018 9pm

poseidonia 2018

Έρευνα: Η αύξηση της παραγωγικότητας και η επιχειρηματική καινοτομία προϋποθέσεις αύξησης των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης

06 140912innovation china

Οι μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω αξιοποίησης της επιχειρηματικής καινοτομίας, αλλά και της αναβάθμισης των υποδομών, μπορούν να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες στην Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, να επιτύχουν αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων τους, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται έρευνα της αναπτυξιακής τράπεζας Asian Development Bank (ADB).

Η τράπεζα επισημαίνει ότι η ταχεία οικονομική ανάπτυξη σε πολλές χώρες της αναπτυσσόμενης Ασίας, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης.

Έτσι, σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση εντοπίζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη της μεσαίας τάξης, με επίκεντρο την αύξηση των εισοδημάτων της, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

“Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η αύξηση των εισοδημάτων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, τα οικονομικά επιτεύγματα που έγιναν στην Ασία και τον Ειρηνικό, δηλώνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες της περιοχής ζουν σε χώρες, με εισοδήματα μεσαίας τάξης,” δηλώνει ο υπεύθυνος οικονομικών μελετών της τράπεζας, Γιασουγιούκι Σαουάντα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter