Δευ02192018

Last updateΚυρ, 18 Φεβ 2018 11pm

poseidonia 2018

Ναυάγιο ανοικτά των λιβυκών ακτών - αγνοούνται πάνω από 100 άνθρωποι

navagio metanastes 064

Περισσότεροι από 100 μετανάστες είναι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλεούμενού τους στα ανοικτά της δυτικής Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού, επικαλούμενος επιζήσαντες. Σύμφωνα με τον ναύαρχο Αγιούμπ Κάσεμ, "τουλάχιστον επτά επιζήσαντες" παρέμειναν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα πριν φθάσει χθες βοήθεια. Ο Κάσεμ δεν ήταν άμεσα σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ναυάγιο, που σημειώθηκε στα ανοικτά της Σαμπράτα, η οποία βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης.

Η πόλη αυτή, από την οποία ξεκινούν μετανάστες προς την Ευρώπη, είναι από την Κυριακή το θέατρο βίαιων μαχών ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, η λιβυκή ακτοφυλακή οδήγησε πίσω στην ακτή, από τη θάλασσα, περισσότερους από 3.000 μετανάστες ενώ περίπου 2.000 άλλοι αποβιβάσθηκαν στην Ιταλία, σύμφωνα μ' έναν απολογισμό από πολλές επίσημες πηγές κι ένα ιταλικό μέσο ενημέρωσης.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν πως η μεταναστευτική οδός ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία, την πλησιέστερη ευρωπαϊκή χώρα, δεν είναι συνεπώς εντελώς κλειστή παρά τη θεαματική μείωση της ροής των μεταναστών μεταξύ αυτών των δύο χωρών. Η Ιταλία έχει καταγράψει 6.500 αφίξεις από τα μέσα Ιουλίου, δηλαδή μόλις το 15% του μέσου όρου που είχε καταγραφεί κατά την περίοδο αυτή από το 2014 έως το 2016.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha