Δευ10142019

Last updateΔευ, 14 Οκτ 2019 2pm

Ναυάγιο Sewol: Την ποινή του θανάτου αντιμετωπίζουν καπετάνιος και τρία μέλη πληρώματος

sewol-navagio-543

Ακόμη και την ποινή του θανάτου αντιμετωπίζουν ο πλοίαρχος του μοιραίου Ε/Γ-Ο/Γ Sewol και τρία μέλη του πληρώματος το ναυάγιο του οποίου έχει συνταράξει την Ν. Κορέα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, καθώς σε αυτό χάθηκαν εκατοντάδες μαθητές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός των άλλων η τραγωδία αποτέλεσε αφορμή δομικών αλλαγών σε θέματα ελέγχου της θαλάσσιας ασφάλειας. Το πλοίο Sewol μετάφερε συνολικά 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε στα μέσα του Απριλίου. Τουλάχιστον 286 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα μήνα μετά ακόμα 18 επιβάτες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Εκ των επιβατών, τα 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι που ήταν καθοδόν για σχολική εκδρομή. Από το σύνολο των επιβατών, μόνο οι 172 κατάφεραν να διασωθούν. Ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκατάλειψη του πλοίου και εσφαλμένο χειρισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, βαριά αμέλεια κλπ. Να σημειωθεί ότι μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-χίε, ζήτησε συγνώμη σε σχέση με το ναυάγιο του πλοίου τον περασμένο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές.

Μάλιστα δήλωσε ότι σκοπεύει να προβεί στην ανασυγκρότηση της ακτοφυλακής, οι αρμοδιότητες της οποίας θα μεταφερθούν σε μια νέα υπηρεσία που θα συσταθεί για το λόγο αυτό. Επίσης τόνισε ότι η αστυνομία θα αναλάβει τη διεξαγωγή των ερευνών σχετικά με την υπόθεση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter