Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ναυάγησαν» οι συνομιλίες ΣΕΕΝ-ΠΝΟ- Κανονικά η απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου

aktoploia apergia 460

Την πραγματοποίηση της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί για την 3η Σεπτεμβρίου, αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ καθώς δεν υπήρξε σημείο σύγκλησης με την πρόταση ΣΕΕΝ.

Μεταξύ της ΠΝΟ και των ακτοπλόων, προηγήθηκε διάλογος στο υπουργείο Ναυτιλίας με τον μέχρι χθες υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος μιλώντας πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί λύση στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητά 5% αύξηση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και 8 χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι από την πλευρά είχαν αντιπροτείνει αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ
«H Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στη συνέχεια της απόφασης της στις 26-7-2018 για την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης για τις 3 Σεπτεμβρίου 2018, συνεδρίασε σήμερα με κύριο θέμα την πληρέστερη οργάνωση της απεργιακής μας κινητοποίησης.
Η αρνητική, μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων «καλοθελητών» για την δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας, προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών.
Οι προσπάθειες αυτές, στο πλαίσιο καθαρού εκβιασμού σε βάρος των ναυτεργατών και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέληση μας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης.
Γνωρίζει πολύ καλά η κοινωνία ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, μας έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής μας κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης.
Προειδοποιούμε την πλευρά τόσο των εφοπλιστικών εταιρειών όσο και την πλευρά του Υπουργείου και των Λιμενικών Οργάνων να μην τολμήσουν να πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη, ο οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του Οργάνου και των επί μέρους Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο τον ναυτεργατικό κόσμο με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε και αν αποπειραθούν όχι μόνο θα πέσουν στο κενό αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια, ειδικά και επώνυμα.
ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter