Τετ11132019

Last updateΤετ, 13 Νοε 2019 5pm

ΠΕΠΕΝ: Κατά του ν/σ «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»

pepen

Στην κατάργηση του δικαιώματος των ναυτεργατών στην απεργία, στην αύξηση της ανεργίας στο κλάδο τους, αλλά και σε συρρίκνωση των εσόδων του ΝΑΤ, εκτιμά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) ότι θα οδηγήσει το νομοσχέδιο του ΥΝΑ "Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις".

Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής:

"Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου ΥΝΑ « Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», άρθρο 25 για την δήθεν ρύθμιση και διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, μη εξαιρώντας την περίπτωση της ανεργίας των ναυτικών ( κατ' ουσίαν) καταργείται το δικαίωμα των εργαζομένων ναυτικών, στην απεργία , άρθρο 23 του Συντάγματος της Ελλάδος.

Παράλληλα , για ακόμη μία φορά, πέφτει το βάρος στην πλάτη του Πλοιάρχου και του πληρώματος, αφού «τόλμησαν» να έχουν δικαίωμα στην απεργία...

Επιτέλους , ας αποφασίσουν οι κυβερνώντες αν θέλουν Έλληνες ναυτικούς και τι ναυτικούς θέλουν. Αλήθεια, τι κίνητρα δίνουν στα νέα παιδιά για να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, όταν βλέπουν παντού ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, εξευτελισμούς και στέρηση βασικών κεκτημένων που έχουν κατακτήσει με ιδρώτα και αίμα όλοι οι άνθρωποι της θάλασσας, όλοι οι Ναυτικοί. Και εδώ , είναι ακριβώς η ιδιαιτερότητα του Ναυτικού επαγγέλματος , για το οποίο προφανώς η Πολιτεία κωφεύει ή δεν θέλει να ακούσει .

Δυστυχώς , το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, οδηγεί ένα μεγάλο αριθμό ναυτικών στην ανεργία συρρικνώνοντας παράλληλα τα έσοδα του ΝΑΤ, επιτρέποντας σε πλοία αναψυχής μέχρι 24 μέτρα, να εκναυλώνονται και να ταξιδεύουν χωρίς πλοίαρχο και πλήρωμα.

Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξουν καταστροφικά ατυχήματα , τα οποία θα προκληθούν από αδαείς ανθρώπους που θα ταξιδεύουν τα πλοία αυτά.

Επίσης, καταργείται για τους κυβερνήτες ιδιωτικών πλοίων αναψυχής η υποχρέωση να λαμβάνουν άδεια απόπλου – κατάπλου από την Λιμενική Αρχή, με όλα τα επακόλουθα που επηρεάζουν την ασφάλεια των λιμανιών.

Η Ένωσή μας εκπλήσσεται ειλικρινά με όλα αυτά, τα οποία θεσμοθετούνται και για μια ακόμη φορά «νίπτει τας χείρας της» για ό,τι μπορεί να συμβεί στο εγγύς μέλλον... Και το λέμε αυτό, μετ' ωρίμου σκέψεως , δεδομένου ότι δεν θα θέλαμε να μας χαρακτηρίσουν, εν ευθέτω χρόνω, σαν «μετά Χριστού προφήτες»".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter