Κυρ06162019

Last updateΚυρ, 16 Ιουν 2019 9pm

Επ. Ανταγωνισμού: Η Attica Group έχει αναλάβει δεσμεύσεις για τη διασύνδεση Χίου και Μυτιλήνης

agones grammes

Τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ενέκρινε την εξαγορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways από τον όμιλο Attica Group καθώς και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο όμιλος, υπενθυμίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά τις ανησυχίες που διατύπωσε το 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του εκεί Οικονομικού Επιμελητηρίου. Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι ενέκρινε υπό όρους και προϋποθέσεις την εν λόγω εξαγορά, αντιλαμβανόμενη τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των κατοίκων και φορέων των νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και την τεράστια σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τους κατοίκους όλων των νησιωτικών περιοχών.
Αναλυτικά, η Επ. Ανταγωνισμού σημειώνει:
"Τα διορθωτικά μέτρα που επιβλήθηκαν στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στη διατήρηση στα υφιστάμενα επίπεδα α) της συχνότητας των δρομολογίων και β) του ύψους των ναύλων. Έτσι, όσον αφορά στη διασύνδεση των νησιών Χίου και Μυτιλήνης με την Αττική, η Attica Group έχει δεσμευθεί:
Α.για πέντε έτη, μέχρι το 2023, να μην αυξήσει και να μη μειώσει, ανά σχετική αγορά προϊόντος (επιβάτες, ΙΧ οχήματα, φορτηγά), τις συχνότητες δρομολογίων, σε σύγκριση με τις συχνότητες των δρομολογίων της περιόδου 2017-2018.
Β. Για πέντε έτη, μέχρι το 2023, να μην αυξήσει τους ναύλους επιβατών, ΙΧ και φορτηγών οχημάτων, σε σχέση με τους υφιστάμενους, ανά κατηγορία και ανά θέση ναύλους, με την εξαίρεση της σήμερα υφιστάμενης ακριβότερης κατηγορίας ναύλου καμπίνας, με την επιφύλαξη της ρήτρας καυσίμου.
Τα διορθωτικά μέτρα που επιβλήθηκαν αποβλέπουν, επίσης, στην απελευθέρωση "ζήτησης/χώρου" για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων ανταγωνιστών σε ζεύγη λιμένων στα οποία κατέχει μονοπωλιακή/δεσπόζουσα θέση η Attica Group με στόχο, αφενός, την αύξηση του επιπέδου ανταγωνισμού και, αφετέρου, την επαρκή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
Πηγή: capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter