Παρ09202019

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2019 5pm

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ A.N.E» από την Attica Group

Flyingcat 4 web

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ A.N.E» από την Attica Group στα πλαίσια υλοποίησης συμφωνίας της 11/08/2017 με την τράπεζα Πειραιώς και έτερο μέτοχο μειοψηφίας της HSW, ως ισχύει, για την εξαγορά συνολικά 37.789.833 μετοχών της HSW έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 69,07 εκατ.
Μέρος του τιμήματος ανερχόμενο σε Ευρώ 25,61 εκατ. καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από ίδια διαθέσιμα της Attica Group, ενώ το υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό προς τους πωλητές ύψους Ευρώ 43,46 εκατ. συμφωνήθηκε ότι θα εξοφληθεί με την παράδοση σε αυτούς συνολικά 24.145.523 νέων μετοχών της Attica Group, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 και τιμής διάθεσης Ευρώ 1,80 ανά μετοχή, που θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Group με κεφαλαιοποίηση των σχετικών απαιτήσεων των ανωτέρω πωλητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης.
Υπενθυμίζεται ότι η Attica Group κατείχε ήδη, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας «Blue Star Ferries Ν.Α.Ε.», ποσοστό 1,61% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μετοχών που κατέχει πλέον ο Όμιλος Attica να ανέρχεται σε 39.039.833 μετοχές, ήτοι ποσοστό 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Attica Group θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμβατικών ενεργειών για την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW από την «Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.» διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW σε 98,83%.
Όπως νωρίτερα ανέφερε το “theseanation” το νέο δ.σ. είναι 7μελές και έχει ως εξής:
1 Κυριάκος Μάγειρας
2 Σπυρίδων Πασχάλης
3 Νικόλαος Ταπίρης
4 Παναγιώτης Δίκαιος
5 Διονύσης Θεοδωράτος
6 Ηρακλής Σιμιτσιδέλλης
7 Θωμάς Οικονόμου.
Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, στη θέση του Α. Αγαπητού που αποχώρησε, αναμένεται να αναλάβει ο κ. Σπ. Πασχάλης. Στην ομιλία του, ο κ. Αγαπητός, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τα στελέχη της εταιρίας, χαρακτήρισε «άθλο» την πορεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας την θεαματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, με αποκορύφωμα την επίτευξη κερδοφορίας ύψους 9 εκατ. το 2017, που την έφερε στην πρώτη θέση μεταξύ των εταιριών της εγχώριας ακτοπλοΐας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter