Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Y.N.A.: 'Εκπτωτες ΝΕΛ και ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E - UPD

nel aiolos kenteris

Έκπτωτες κήρυξε σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Υ.Ν.Α. τις εταιρείες «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ Α.Ε)» και της θυγατρικής της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E» από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.
- Διαβάστε εδώ αναλυτικά την απόφαση του Υ.Ν.Α. -

Όπως έγραφε νωρίτερα σήμερα το TheSeaNation:

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την οποία θα κηρύττεται έκπτωτη η ΝΕΛ από τις δημόσιες συμβάσεις για την ακτοπλοϊκή η γραμμή Λαύριο-Ψαρά-Μεστά καθώς και την γραμμή από Θεσσαλονίκη και Καβάλα προς Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο , Σάμο, Ικαρία.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ήδη άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται για την κάλυψη της γραμμής, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου και θα καθοριστεί επακριβώς πως θα διαμορφωθούν οι γραμμές τα δρομολόγια αλλά και το μίσθωμα.

Μαζί με την αποστολή της Υπουργικής απόφασης στην ΝΕΛ ο ΥΝΑ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση της εταιρείας που θα διαδεχθεί τη ΝΕΛ, με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους. Εφόσον, δεν προσέλθει κάποιος ενδιαφερόμενος προχωρεί σε απευθείας ανάθεση με την σύμφωνη γνώμη του ΣΑΣ τροποποιώντας όμως τη γραμμή και το μίσθωμα.

Στο μεταξύ, η ΝΕΛ, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών, επικαλούμενη την αδυναμία της Πολιτείας να εκτελέσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter